Здраве и красота » Здравето на очите » Ще помогне ли за загряване око за подобряване на зрението без очила и операция

Ще помогне ли за загряване око за подобряване на зрението без очила и операция

Ще помогне ли за загряване око за подобряване на зрението без очила и операция Загрявка за очите, състояща се от различни упражнения, които са внимателно подбрани офтальмологами практикува отдавна и дава страхотни резултати. Решен доста положителни резултати, когато с помощта на гимнастика, хората наново зрение.

Ефективността на вашата тренировка на мускулите на окото и на очните функции се отбележи още и това, че ако зрението не е намалена значително – в рамките на един-два диоптъра (+ и -), лекар не е предписал очила, а назначава гимнастика за очите.

Загряване на очите: как да подобрите зрението без очила и операция

Ще помогне ли за загряване око за подобряване на зрението без очила и операция Качеството на точка, пряко влияе на качеството на живот, така че трябва да се пази. Още повече, че намаляване на зрението и загуба – това е не само възрастова проблем.

Благодарение на това, че има загрявка за очите и тя е достъпна за всички – всеки може самостоятелно, свободно и без операции за възстановяване на зрението, облекчаване на напрежение и болка на очите. И това далеч не е пълният набор от възможности за загряване.

За това, за да получите максимален резултат от загряване, трябва да изпълнява непрекъснато, всеки ден по 2-3 пъти на ден. Всяко упражнение се повтаря няколко пъти.

Започва да се упражнява с това, че напълно се отпуснете. Ако гимнастика ще се извършва в офиса си струва да се отвърне от компютър, или прехвърли на друг стол. Препоръчително е да се следват някои прости дихателни упражнения, отпуснете раменете и гърба, да забравите за всички проблеми.

Упражнения за загряване на очите

Всяка предложеното упражнение за загряване на очите, насочени към решение на определен проблем. Упражненията могат да се комбинират, размер своя оздравителен комплекс, а може да изпълнява само един от най-подходящите упражнения.

Упражнение №1 "Виждам целта"

Това упражнение ще ви помогне да се отпуснете лещата и на очните мускули.

Се изпълнява упражнение така: отвлекшись от работа, насочете поглед в най-далечна точка, изберете обекта и заключете върху него погледа си и не отвлекайтесь от него за няколко минути. След това плавно преведете очите на всеки елемент, намиращ се в близост до "целта". След това се отпуснете. Изпълнете упражнението 4раза. След всяко пъти трябва да се отпуснете.

Упражнение №2 "20/20/20 "

Това упражнение ще ви помогне бързо да свали напрежението от очите, така че той особено ще се хареса на тези всички, които са "залепени" до компютър.

Всичко, което трябва да направи – мигате по 20раз през всеки 20 минути по 20раз. Това се реализира само в условия на офиса и дори аврала по време на работа.

Упражнение №3 "Изцеление ръце"

Това упражнение е насочено върху премахването на напрежението от зрителния център, разположен в мозъка. Да го изпълняват, трябва по пет минути на всеки час. За начало трябва да се затопли в ръката си, търкане ги една за друга.

След това, като постави лактите си на масата, положи длани към очите си, с кръстосани пръсти на двете дланите на челото. При този дланите не трябва да се окаже натиск върху очите. Затворете очи и се отпуснете.

Освен казаното по-рано, това упражнение също помага за облекчаване на стреса, да се отървете от раздразнителност и разсеяност.

Упражнение №4 "Изображаем цифри"

Това упражнение подобрява движението на очна течност и циркулацията на кръвта в съдовете.

За изпълнение на упражнение трябва да се заключва главата си, но тя да е отпусната. Сега, очите равен на цифрите от нула до три и от три до нулата. След това, от четири до шест, а след това от седем до осем. Повторете няколко пъти, не бързайте.

Допълни упражнение може да се приложи у фито-лосиони. Това ще ви позволи да получите максимален ефект от загряване.

Приготвят лосиони могат да бъдат от такива свежи растения: папратови листа, листа от репей обикновен и други. Просто трябва изстискайте сока в стерилни условия, а след това импрегниран плат в разтвор и наложи върху очите. Заедно с това да направя същото приложението на главата.

Вместо сок, може просто ситно нарязани листа от тези растения и наложи върху очите и главата, обвязав я фиксирующей превръзка.

Ако очите често сълзене, можете да си приготвите тази маска: пресни листа от копър и зелен целина – на ситно на ситно и се смесва с протеини на кокоши яйца. Всичко смесете добре и нанесете на маса в очите – на всеки по едно.

Може да се използва само сокът тази зеленина или отвара, настойка, а и от нея и се готви за компреси. Особено добри компреси от тази зеленина, когато се появяват най-ранните признаци на конюнктивит.

Изпълнение на упражнения, с помощта на фито-лекарства и правилно се грижите за очите си, може да се запази остротата на зрението и комфорт на очите си. А ако се отбелязват влошаване на дейност на очите – всичко това ще помогне да се избегне операции и продължително лечение.