Здраве и красота » Здравето на очите » Защо стават червени очи, основните причини, начини за лечение и профилактика

Защо стават червени очи, основните причини, начини за лечение и профилактика

Защо стават червени очи, основните причини, начини за лечение и профилактика "Червени очи" – едно от най-популярните явления в здравето на съвременния човек. И това не се дължи само на техническия прогрес. Динамиката на живота изисква от човека максимална оперативност. Не всеки е в състояние да "се бори" с изискванията на живота си и излиза от разстояние.

Но може и да оцелеят, ако постоянно да следят здравето и подобряване на качеството не само на работния процес, резултат, както и на почивка и, разбира се, храната. Това се отнася и за деца и възрастни всяка възрастова категория, независимо от заетостта.

Червени очи: причини и последици

Защо стават червени очи, основните причини, начини за лечение и профилактика Защо са червени очите е често явление? Защо тя е на място, не само при възрастните, а и при децата? Много подобни въпроси възникват. И не по-малко отговори на тях може да се даде.

Така че, ако вие отбелязахте, че очите ви са зачервени – струва си да се разкрие причината за тази проява.

Популярни причини зачервяване на очите

Зачервяване на очите може да се дължи на умора и напрежение на очите: компютър, липса на сън, неблагоприятни климатични условия. А също и очите могат да се изчервявам от развитие на очни заболявания.

 1. Коньюктивит. "Розово око", или коньюктивит – това е възпаление на конюнктивата. Коньюктива – прозрачна лигавица мембрана, выстилающая вътрешната част век и външна част на склерата."Розови очи" – това е доста често срещано състояние, особено сред децата в училищна възраст. Тъй като има няколко вида конюнктивит, важно е своевременно да се обърнете към лекар, който ще определи състоянието и да вземе лечение.
 2. Блефарит. Често срещано заболяване на клепачите, което води до лющене век и често е придружен от възпаление, от което очите руж. Това е често срещан проблем, както при деца, така и възрастни. Заболяване доставя дискомфорт, но не винаги пречи на зрение.
 3. Увеит. Възпалително заболяване, което е придружено от болка и зачервяване на очите. освен това, нарушена яснота на зрението, присъства и фотофобия. Симптомите на това състояние могат да се появят внезапно и да се влошава много бързо. Увеит трябва бързо да се диагностицира, тъй като могат се развият различни усложнения: глаукома, белези, обелване на ретината и други.
 4. Синдром на сухото око. Когато сълзи не е достатъчно, очите ни стават сухи и се появява раздразнение. Хроничен синдром на сухото око може да доведе до сухота на повърхността на окото, възпаление и разширяване на кръвоносните съдове. Това е и води до повишено зачервяване на окото.
 5. Злоупотребата с сосудосуживающими капки за очи. Периодично прилагане на подобни капки (например, Визин) премахва зачервяване и дискомфорт на очите. Но при постоянното им използване, съдове се превърне в насипно състояние", в резултат на очите постоянно червени.
 6. Носенето на контактни лещи. Носенето на контактни лещи може понякога да предизвика зачервяване на очите. При някои хора, всеки обектив може да предизвика зачервяване, поради отхвърляне на изкуствен материал, роговицата на очите. Също така, понякога лещи провокира синдром на сухото око. Ако изпитвате дискомфорт при носенето на контактни лещи, струва си да използват специални капки, които ще от притеснение и ще се предпази очите от зачервяване и други негативни последици.
 7. Наранявания. Често в червено, очите стават следствие на нараняване на очите с различна сила. Малък удар, удар на роговицата на окото насекоми, малки камушков или песъчинки – може да се направи очите червени.
 8. Язва на роговицата, кератит. Инжектиране на роговицата на окото предизвиква разширяване на кръвоносните съдове и тяхното подуване. Плюс към всичко, се появяват язви, ерозии правят очите възпалена и червени.
 9. Туберкулоза на кръвоносните съдове на очите. Това заболяване предизвиква разкъсване на кръвоносните съдове, заради това, което се случва кръвоизлив в коньюктиву. В резултат на това, бялото на очите и клепачите придобиват червен цвят. При туберкулоза на съдове, кръвоизлив може да предизвика: кихане, кашляне, напрежение, повръщане, травми, високо кръвно налягане. Причина за туберкулоза съд може да бъде диабет и някои заболявания на кръвта.
 10. Остра закрытоугольная глаукома. Остра закрытоугольная глаукома – сериозно заболяване, изискващо спешна медицинска помощ. Този сериозен вид глаукома причинява болезнено зачервяване, което обикновено се появява на едното око.
 11. Синдром На Сьогрен. Този синдром възниква тогава, когато имунната система с цел защита на организма, унищожава своите клетки. Тази патология са изложени предимно жените след 35лет. За да се развие тя може да на фона на хронични не залеченных възпалителни заболявания. В резултат на нарушена секреция на вътрешните течности, очите се възпаляват и придобиват червен цвят.

Какви могат да бъдат последствията красноты очите?

Ако дълго време не се вземат мерки, това зачервяване неминуемо да доведат до възпаление. И ако първоначално са зачервяване поради умора, а в последствие те могат да бъдат причина за тежки очни болести.

Ако зачервяване на очите първоначално е провокирано от алергии или тежко заболяване, последствията могат да бъдат много тежки и да постигнете те могат загуба на зрението.