Здраве и красота » Бременност и раждане » Защо обилни месечни след раждането и за колко време, защо са усложнения

Защо обилни месечни след раждането и за колко време, защо са усложнения

Защо обилни месечни след раждането и за колко време, защо са усложнения Връщане на нормалния менструален цикъл след бременност говори за това, че при жените в организма всичко работи добре, гладко и тя отново е готова да се износва детето.

Много жени веднага след раждането се замислят, когато при тях започне периоди.

Всичко в човешкото тяло е индивидуално, както и ясни рамки не съществува, но все пак има норми и възможни отклонения, които си струва да знаете.

Възстановяване на менструация след раждането

Защо обилни месечни след раждането и за колко време, защо са усложнения Често жените се питат, колко отиват месец след раждането. Но веднага след раждането monthly не започват. Тези секрети, които на пръв поглед приличат на менструация, носят името лохии.

В действителност, лохии това секрети от матката, които са останали след раждането, например съсиреци кръв, останки от плацентата, слуз и други. Обикновено продължителността на лохий е от 20 дни до 1, 5 месеца.

Месец след раждането започват през месец - два, само в случай, ако жената не кърменето, а изкуствено хранене. В норма появата на менструация след раждането може да се очаква на втория месец.

От какви фактори зависи бързо възстановяване месеца след раждането:

  • Появата на менструация обикновено зависи от това колко една жена, която кърми. Ако кърмете бебето до година, без примеси, а след това и месечните не започне по-рано от този срок. Ако намеренны, кърмите до две – три години, появата на менструация също отодвинется на индивидуален план. Когато една жена започва да се хранят бебето си и кърма и смеси за захранване, месечни могат да започнат няколко месеца по-късно след този преход.
  • Също така зависи време на самата бременност и усложнения по време на раждането.
  • Възрастта на жената и спазване на режима на ден и правилно хранене.
  • Наличието на хронични заболявания и стресови ситуации.

След възстановяване на менструация след раждането на гориво се превръща в редовно в продължение на две – тези месеци.