Здраве и красота » Бременност и раждане » Защо и на кого се предписва Йодомарин при бременност, какви са алтернативните средства

Защо и на кого се предписва Йодомарин при бременност, какви са алтернативните средства

Защо и на кого се предписва Йодомарин при бременност, какви са алтернативните средства

Промяна на баланса на микроелементите в организма на жените оказва пряко влияние върху състоянието и работата си на репродуктивната система.

Особено забележимо това е в период, в света на детето, когато за изработване на хормони endocrinal жлези на майката се добавят хормони, продуцируемые плацента.

Тези фактори оказват съществено влияние върху съдържанието на йод в кръвта на жената, и могат да предизвикат обостряне на заболявания на щитовидната жлеза.

С цел предотвратяване на подобни усложнения и попълване на йод в организма се използва йодосодержащие лекарствени средства, като лекарство "Йодомарин".

Йодомарин при планиране на бременността


Йодные връзки навсякъде присъстват в организма на човека, те ускоряват процесите на окисляване, участват в процесите на обмяната на веществата, нервната регулация и мозъчна на обмяната на веществата. Липсата на йод се отразява на общото състояние на здравето и може да доведе до развитието на ендокринни заболявания.

Защо и на кого се предписва Йодомарин при бременност, какви са алтернативните средства

Симптоми, които показват необходимост от провеждане на изследвания за нивото на хормоните, са:

  • Хронична умора, слабост, спад в сила. Често Йодомарин при бременност (коментари за това свидетелстват) премахва нуждата от подобни проблеми.
  • Тахикардия, барикардия – нарушение на ритъма на сърцето.
  • Запек или общо с опорожнением на червата.
  • Спиране на интелектуална активност и скоростта на реакция.
  • Присъствието на параличей.
  • Нарушение на репродуктивната функция, стерилитет.
  • Глухонемота при деца.

При планирането за зачеването на дете провеждане на изследване за определяне на показатели за изпълнение на хормоналните нива е много за предпочитане, включително и за определяне на необходимостта при предписване на лекарството Йодомарин 200 по време на бременност.

При откриване на хипер или хипофункция на ендокринната система трябва да премине допълнително:

  • Ултразвуков преглед – ще помогне да се определи структурата на гърдата, да разкрие наличието на пломби.
  • Биохимичен и клиничен анализ на кръвта.
  • Консултация при ендокринолог.

При видими отклонения на показателите на нивото на хормоните "щитовидната жлеза е била счупена" в кръвта на жената, предписана йодотерапия. Тя се провежда курсове с постоянен мониторинг на състоянието на ендокринната система.

Важно: препарати, съдържащи йод, се вземат без да се консултира с ендокринолог не може да бъде!