Здраве и красота » Бременност и раждане » Когато започват първите месеца след раждането и как те да се възстановяват

Когато започват първите месеца след раждането и как те да се възстановяват

Когато започват първите месеца след раждането и как те да се възстановяват Най-накрая бременност е преминал процеса на раждане на дете живее чрез и дългоочакваното бебе се появи на светлината. Една жена иска да диша спокойно, но не и тук-това е, защото започва дълъг следродовия период, с който е свързан този нюанс, като първите месеца след раждането.

Въпросът е, когато дойде месец след раждането им пука много на жените, защото за нормалното протичане на менструалния цикъл говори за това, че жената е здрава и може отново да забременее.

Когато започне месец след раждането

Когато започват първите месеца след раждането и как те да се възстановяват

Първите месеца след раждането идват по едно и също време при жените, раждането по естествен път, и такива, които рожал чрез цезарово сечение. В нормални периоди след раждането могат да се появят по-късно от шест седмици.

Но така се случва при малък брой жени, така че е важно да се знае предварително, когато започне месец след раждането и от какво зависи:

  • Период, когато идват месец след раждането на детето зависи пряко от това колко време една жена се храни с малко дете на гърдите. В период на кърмене на хормона пролактин, който блокира възстановяване на менструацията при жените. Обикновено първите месеца след раждането настъпват няколко месеца по-късно, като жена спря да кърмите.
  • Ако детето е на изкуствено хранене месец след раждането ще се възстанови след 2 – 3 месеца.
  • Възстановяване на менструация след раждането е също така зависи от състоянието на здравето на жената и от това, как течеше бременността, са наблюдавани ли усложнения нейните течения.
  • Срок от настъпването на първата менструация след раждане зависи от наличието на хормонални или хронични заболявания в организма на жената.
  • Възрастта на жената, нейното правилно хранене, добро настроение и спазването на режима за деня, също играят роля в офанзивата на менструация след раждането.

Ако детето е от смесен храненето, първите си месец след раждането идва след около 3 – 4 месеца. Не се притеснявайте, ако имате нещо, което не се вписва във времето, защото тялото на всяка жена е различен и всички срокове могат да варират.

Понякога за първи път от една седмица след раждането се появяват секрет са подобни на кръвта, но да не се бърка ги с месечни – това лохии. Това са нормални секрети след раждането, поради нараняване на матката, на които ще бъдат когато рани ще бъдат излекувани.