Здраве и красота » Здравето на очите » От полза антимон за очите и как се случва лечение на очите на народни средства за защита

От полза антимон за очите и как се случва лечение на очите на народни средства за защита

От полза антимон за очите и как се случва лечение на очите на народни средства за защита Антимон за очи – това е най-полезното средство за грим на очите. Натурална "боя", традиционно използвана от ориенталски и арабски жени, достигнали до наши дни. Антимон достойно се конкурира с производството на козметика. Освен това, е лечебно средство за очите.

А ето славянски жените, в лечебни цели, са използвали медът за очите. Този лечебен продукт, които се използват не само за облекчаване на умора на очите, както и за лечение на редица болести. Разбира се, това не е единственото популярно средство, използвано и съвременни хора за здравето си.

Антимон за окото: най-полезен грим

От полза антимон за очите и как се случва лечение на очите на народни средства за защита Mesten, stem, stibium – за 3000лет до крумовград и antimonium, sürmä – 12-14 век крумовград, – всичко това са различни наименования на антимон – популярния козметичен средства от естествен произход. Антимон за очите е използвана за "чернения" на веждите, миглите и контура около очите.

Антимон – традиционно средство за грижа за очите. Благодарение на лечебните свойства, тя е била използвана от мъже за защита на очите от страстен слънцето на пустинята. Също така си полага върху очите и на децата с цел подобряване на здравето на очите и предпазва от уроки.

Какво е антимон, и какви видове да я има?

Антимон – това е естествено вещество с много оцветяване пигмент, предимно в черно.

Известна ни антимон и като елемент от менделеевата таблица, в която тя е полуметаллом.

Антимон, която се използва за декор на очите, се добива от растения. Например, в Древна Гърция, сурьму добива от минерала "стиби", с което е свързано и името на това вещество.

В Индия вещество е миниран, чрез изгарянето на определен вид кактус (сок на този кактус пропитывали плат, изсушени си, след което се изгарят) и рисунки, обработени с паста от сандалово дърво.

А ето в мелници в Северна Африка, често сурьму добива от галена (приватизацията на олово). Този продукт не е най-полезен за здравето, е в състояние да се натрупват в организма под формата на канцерогенни и бавно тровят организма.

Що се отнася до съвремието, антимон има различни производство, в това число и произведени от галена с добавянето на сажди, масла и смоли.

Какви видове антимон има?

Каджал, каял, col (Kajal, kohl, kuhl) – това са разновидности на антимон, която може да се намира днес в магазините. Предлагат този продукт в магазините на индийски стоки.

Това се случва каджал традиционен, бял и цветен, под формата на прах, молив, на конус и в тенекиен буркан.

Освен това, продуктът е различно състав:

 • Антимон за очи с масла от бадем, камфора, сандалово дърво. Такъв продукт е с много мека консистенция, добре да идеш на кожата на клепачите, не се разпространява и не се поддава на природен осадкам. Предлага се във формата на конус, молив и в тенекиен хубав.
 • Антимон с бадемово масло, басмой. Този вид продукт се използва за яркото на празничния грим. Понякога тя е под формата на молив или конус. Освен очна линия на очите, подходящ за "чернения" вежди и дори миглите.
 • Прах антимон. Това е най-традиционният продукт, който се нанася с дървена пръчка, напоена с масло. На прах се предлага в стъклен буркан или в специален хартиен чантата, понякога в малка кутия. Използва се за една нощ да се грижи и лечение на очите.

Как да използвате сурьму?

За да обобщим очите сурьмой, трябва внимателно да налага своята специална пръчка-шпатула за контура на очите. Може кръг на очите напълно, опитвайки се да го направи са бадем форма. Както и да нарисувате стрелка, като се възползва от каджалом във формата на молив.

Хвърляйки прах, не се притеснявайте, че той може да се рушат. По време на нанасяне, излишната прах ще се съберат ъгли на очите и може да се премахне.

След като процеса на нанасяне на антимон, за да бъде завършен, между миглите няма да остане парцели бяла кожа. Благодарение на това се постига ефектът на "естествената очна линия", очите изглеждат много впечатляващо.

Как да премахнете сурьму с очите?

Изтриете тази боя е също така просто, както и всеки козметичен продукт. Антимон лесно се отмиват с масло, каймак, средство за облекчаване на козметика и сапун.

Предимствата от използването на антимон пред козметични моливи и подводками:

 • Отопление, грижа за очите, за профилактика на очни заболявания, отстраняване на умората и напрежението от очите.
 • Сигурност. Сурьму с високо качество, без добро здравно състояние на олово може да се използва дори за децата от два месеца.
 • Икономия на гориво, особено на прах.
 • Липсата на срок на годност.
 • Подходящ за всички. Сурьму могат да се прилагат не само за жените, а и мъжете и децата.
 • Могат да се прилагат не само за контура на очите, миглите, веждите.
 • Лесна за приложение и отстраняване.
 • Устойчиви на антимон за окото към сълзи и природен осадкам, могат да се къпят в морето и да плува в басейна.
 • На достъпна цена. Прогнозна стойност прах антимон високо качество, произведена в Индия – 1,5 долара.

Използването на антимон – това е възможност да се направи красив грим, който привлича погледи, изгодно подчертава красотата и едновременно с това се грижи за очите, прави здрави не само кожата на клепача, но и на самите очи.