Здраве и красота » Здравето на очите » По какви причини дергается очите, сериозно ли е това и какво да правя в такава ситуация

По какви причини дергается очите, сериозно ли е това и какво да правя в такава ситуация

По какви причини дергается очите, сериозно ли е това и какво да правя в такава ситуация Често се случва така, че окото започва да потрепва.

Защо това се случва и какво е това? Процесът на това, което имате дергается очите, представлява свиване на мускулите, което се повтаря, така се случва и мигане или спазъм век.

Най-често дергается на горния клепач. Научното наименование на това явление – тик.

Често очите дергается пет минути. Честотата на съкращаване на мускулите е няколко секунди.

Най-честата причина за това е, че очите дергается, е преумора.

Дергается на очите: причини

По какви причини дергается очите, сериозно ли е това и какво да правя в такава ситуация Щам, който възниква в резултат на силна умора, преумора, продължителна работа пред компютъра, липсата на добра почивка и сън.

За да се избегне пренапрежение, трябва много почивка, отделят много време за сън. Намаляване на работата на компютъра, и по време на работа да се правят паузи. Почивките трябва да бъде с продължителност поне десет минути, по време на които трябва да правите упражнения за очите.

Липсата на витамини също може да доведе до дерганию очите. Особено това може да бъде през пролетта, в периода на бери-бери. Ще ви витамини, които можете да закупите във всяка аптека, както и употребата полезна храна.

Окото може да потрепва и по време на стресови ситуации. В този случай ще ви помогне успокоителни, които нормализират работата на нервната система. Им трябва да вземете невролог.