Здраве и красота » Здравето на очите » По какви причини детето трие очите, карти, те кисел и тлеят

По какви причини детето трие очите, карти, те кисел и тлеят

По какви причини детето трие очите, карти, те кисел и тлеят Забележи, че детето карти очите, грижовни родители започват да изпадате в паника. Те търсят причините, интересуват се, доколкото това може да бъде опасно. Задават намирането на средства и начини как това да се предотврати.

Подобна ситуация се случва, когато кисел очи на дете, се образува гной в ъгли на очите. За решаване на всички тези прояви – има ефективни начини, които са проверени през годините.

Защо детето трие очите си и да се изплаква?

По какви причини детето трие очите, карти, те кисел и тлеят Разглеждайки този въпрос, от голямо значение е възрастта. Дете трие очи и в най-ранна възраст и вече е почтим тийнейджър.

Например, най-малките деца могат да се търка очите преди лягане. А ето и деца по-възрастни, могат да търка очички, по причина на умора, алергии и така нататък.

Най-популярните причини, поради които детето карти очите:

 1. Умора. Децата на всяка възраст активни. И колкото по-възрастен става дете, толкова по-разнообразни стават на движение, начини за разбиране на света. Така че, до края на деня, като цяло, дейността на бебето намалява. Той се чувства уморен, иска да спи. И чрез кардиране очите, колкото и да е сигнал за желанието си – родителите. "Занимание" това не трае дълго.
 2. Недостатъчно и личност сън. Ако бебето е малко и тревожно спи, той не почива, както трябва. Затова след събуждане, момче известно време да търка очи. Обикновено това минава бързо.
 3. Дисбаланс в режим на деня. Например, смяна на часови зони, посещение на роднини или различни дейности и така нататък.
 4. Алергия. Това явление може да възникне във всяка възраст. Най-опасен, от гледна точка на алергии, период – това е периода на активен цъфтеж на различни растения. Сърбят очите, докато за прекратяването на контакт с алергена и промиване на очи с чиста вода.
 5. Хит в очите на чужди тел. Когато децата са активни участници в "живота" в пясък, започват сами да излиза на улицата – не са редки случаи попадане на пясък и малки соринок в очите. Естествената реакция на очите – сълзене на очите и сърбеж, който кара детето да се почеше на очите. В този случай, това действие може да бъде причина за развитие на конюнктивит, затова детето трябва да привикне, да не се докосват очите мръсни ръце и да се грижи за това да имате дете, винаги са били под ръка кърпички.
 6. Началото на развитие на болестта. Често дете почесывает очи, когато започва да заболевать. Тя може да бъде реакция на удар в тялото на вируса и/или инфекция. Болестта могат да бъдат различни – от остра дихателна инфекция, до конюнктивит, блефарита и други очни заболявания.
 7. Количество пиене. Излишък, както и липсата на течности в организма, може да предизвика сърбеж в очите. Така че, ако детето е на фона на нормалното здраве, не могат да бъдат планирани алергии и нормално заспиване, често карти очи, струва си да се обърне внимание на това, пиенето и храната – като цяло.
 8. Прием на лекарства. Някои лекарства може да даде един реакция под формата на сърбеж на очите. Така че, ако приемането на лекарства и постоянно почесывание очите – съвпадат, трябва да отмени приемането на лекарства и да се консултирате с лекар.
 9. Остра промяна на осветление от тъмнина в ярка светлина, често кара децата да се почеше очи.
 10. Дакриоцистит – запушване на слезных канали. Често тази вродена патология и много деца страдат от дискомфорта, която тя осигурява. В този случай, детето не само карти очи, а и може да се оплакват от болка.

Във всеки случай, ако посочвате, че бебето непрекъснато карти очи и, при това, те руж, сълзене – трябва да се консултирате с очен специалист. Само един добър специалист ще се проведе на компетентно проучване и вземе лекарства.

От изплакнете очите на детето?

Премахване на дискомфорт след попадане в очите, чуждо тяло, за облекчаване на напрежението след продължително излагане на слънце или пред телевизора, свали прояви на алергична реакция и много други – ще зачервяване от чаени листа, отвара от билки, разтвор на калиев перманганат.

Може да се използва и обикновена топла преварена вода. Изберете от изплакнете очите на детето, може да се пристъпи към процедурата.

Като се измие очите на детето?

 1. След водни процедури, успокои бебето и да го постави на пеленку. Ако детето е по-стара, може да го постави на стол с мека облегалка.
 2. В съда се налива гореща вода или чай листа. Ако е необходима дезинфекция – подходящо да се използва вода с калиев перманганат. Всяка избрана "промиване" трябва да бъде топла.
 3. Овлажнява в течността тампон от марля (памучни тампони за тези цели, не са подходящи, тъй като влакна с памук могат да попаднат в очите и само да влошат положението) и изплакнете затворени очи, като се обръща внимание кътчета, в които се събира тиня и боклук.
 4. С помощта на пипета, изплакнете само на очната ябълка. Вода с калиев перманганат за тези цели е по-добре да не се използва. А ето слаба чаена заварка – перфектни. Избраната течност наддават в пипетата, малко обръщам внимание на клепачите и в ъгъла на окото си да прокапе течност. На този етап може да изглежда болезнено за детето, но дискомфорт ще мине бързо, така че не се притеснявайте.
 5. Приключване на процедурата протиранием на очите кърпа, намокрена с чиста вода.

След измиване, за предпочитане на малко дете полежал със затворени очи, не по-малко от половин час, или поне на десет минути. Най-добре е да превърне преди лягане.