Здраве и красота » Здравето на очите » По какви причини се появяват пачи крак под очите, каквито начини и средства да ги премахнете

По какви причини се появяват пачи крак под очите, каквито начини и средства да ги премахнете

По какви причини се появяват пачи крак под очите, каквито начини и средства да ги премахнете Пачи крак, те са едни и същи "смешинки", "линия на радостта" и такива неща са нищо друго, освен лицевите ни морщинками.

Те са първите, които се появяват на тънка кожа около очите, но това изобщо не говори за това, че кожата започва да остарява.

Причини за появата на този проблем – малко и всяка от тях е напълно възможно да се забавят.

За това има много начини, методи и средства, който ви позволява да вземете за себе си най-подходящият вариант.

Пачи крак под очите: причини за появата

По какви причини се появяват пачи крак под очите, каквито начини и средства да ги премахнете Пачи крак около очите могат да се появят и в 20лет, което е много тъжно млади момичета. Тази възраст е най-емоционално, което всъщност е основната причина за появата на тези морщинок.

Освен това, причините за появата на "смешинок" са:

 • Липсата на достатъчно грижа, което е свързано с клишето, според което, ако няма бръчки, означава, крем не е необходимо. Или пък е много популярно е неправилното схващане, че средствата под очите и на кожата на клепачите – това е антивозрастные средства, а това означава, да ги прилагат, се нуждаят от 30 години.
 • Неправилно вдигане на грим от очите, липса на демакияжа изобщо е в състояние още повече иссушить кожата.
 • Пренебрегването на точки – в слънчево време – слънчеви, а при нарушения на зрението – на коригиращи очила. И В двата случая се налага често кривогледство, което се простира на кожата и провокира по-рано нейното стареене.
 • Недостатъчното пиене, употребата на големи количества кафе и злоупотреба с лаксативи, диуретични хапчета. Кожата под очите и без това, като правило, на сухо, тъй като тя е лишена от жлези с вътрешна секреция. Да, и мастна слой почти липсва. Така че тя е първата страда от обезводняване. И ако е постоянно и пие много кафе, което премахва много влага, кожата истончиться още повече и ще загуби еластичност. Същото се отнася и за хапчета и недостатъчното пиене на чиста вода.
 • Тютюнопушенето – никотин и катран са много силно обезвоживают тялото, тровят кръвта и свиват кръвоносните съдове. В резултат на това, освен гънки под очите могат още и отоци се появяват и тъмните кръгове под очите.
 • Стрес, тревожни състояния, преживявания – да накара нервната система постоянно напрежение, в резултат на което може да се случи, не са произволни съкращения на мускулите (лик). Ако това се случва системно, това може да доведе до бръчки около очите. Освен това, постоянно се подчертава, затрудняват пълното усвояване на полезни вещества от храната.
 • Недостатъчното пиене на витамини, микро - и макроелементи – бързо се отразява на еластичността на кожата и я хидратирани.
 • Нерегистриран в софия, разтягане и триене на кожата на очите си с ръце.
 • Гладни диети, небалансирано хранене, резки колебания в теглото
 • Недостатък на кислород, дълъг престой в помещения с изкуствена светлина, седене пред компютъра.
 • Умора и липсата на сън, безсъние.
 • Хормонални смущения.

Също така, провокаторами гъши крака са чести настинки, придружени от ринит и повишена слезливостью. Слезная течност дразни кожата. Обикновено, след дълъг ринит кожата около очите изглеждат уморени и по-суха, тънка. Не са редки отоци и тъмни кръгове под очите.

Често началото на появата на гъши крака се дължи на наследственост.

И накрая, най-рядка причина за появата на бръчки при ранна възраст е генетично заболяване (Прогерия), провоцирующее бързото стареене на организма. Хората, страдащи от това заболяване, вече в 15лет изглеждат със старите и с дълбоки бръчки.

И все пак най-често, пачи крак около очите в ранна възраст се появяват поради нездравословен начин на живот.