Здраве и красота » Бременност и раждане » С каква цел се назначава медикамент Курантил при бременност, странични реакции и коментари

С каква цел се назначава медикамент Курантил при бременност, странични реакции и коментари

С каква цел се назначава медикамент Курантил при бременност, странични реакции и коментари "Курантил" - това е един от тези лекарства, които толкова често лекарите предписват на бременни жени, което изглежда, без него не става нито една бременност. Но далеч не всичко е толкова просто.

Този медикамент не се определят просто така. За това трябва да има добра причина. Само в случай на компетентен подбор на дозата на това лекарство и прием от страна на майката, тя ще донесе полза. В противен случай не са изключени неприятни последици.

Как действа курантил при бременност и нейното планиране

С каква цел се назначава медикамент Курантил при бременност, странични реакции и коментари Основното активно вещество курантила е дипиридамол. Той се смята за производно на пиримидина. При контакт с кръвта на дадено вещество оказва:

  • Иммуномодулирующее действие.
  • Увеличава в пъти производството на интерферон.
  • Притежава съдоразширяващо ефект.
  • Потиска развитието на тромбоцитите.
  • Подобрява микроциркулацията като цяло.

Най-важното действие курантила – това е разширяване на кръвоносните съдове, поради което се увеличава притока на кръв към всички органи. Благодарение на този ефект, те се снабдяват с всички необходими вещества, включително кислород.

Заслужава да се отбележи, че лекарството се смята за абсолютно безвреден за развиващия се още малко дете. Затова бременните жени не трябва да се тревожим за такъв повод назначаването на курантила.

Но във всеки случай, лекарството трябва да бъде назначен водещ бременността лекар. Защото в даден случай трябва да знаете как правилно да вземете дозата и колко ще бъде дълъг курс на лечение.