Здраве и красота » Здравето на очите » Какво причинява червени очите на детето, ефективно лечение и предотвратяване на проблеми

Какво причинява червени очите на детето, ефективно лечение и предотвратяване на проблеми

Какво причинява червени очите на детето, ефективно лечение и предотвратяване на проблеми От под едно дете, толкова повече той е изложен на различни видове заболявания. И очите са първите реагират на всички промени в тялото на малкия човек.

Често се случва червен протеин при дете, което може да бъде болезнено и продължително, а също така краткосрочните и почти не се усеща. Във всеки случай е необходим професионален преглед и възможно най скоро.

Причини, поради които детето червени очи може да е – достатъчно много. Всяка от тях има своя симптомите на това, така че трябва внимателно да се вгледате внимателно за всякакви промени в зрителния орган, а също и на кожата.

Защо детето "червени очи": причина за състоянието

Какво причинява червени очите на детето, ефективно лечение и предотвратяване на проблеми

Основните причини за красноты на очите при деца:

  1. Коньюктивит. Това е най - "детска" болест, която е най-популярната причина за зачервяване на очите. Заразата се разпространява бързо, така че можете да получите от болно дете в пясъчника и други обществени места.Признаци коньюктивита са зачервяване на очите, фотофобия, слезливость, образуване на корички и гной. Също така може да се увеличи температурата на тялото, се усеща слабост и неразположение.
  2. Дразнене на очите се дължи на външно въздействие. Често, по време на активните игри на улицата, в очите на бебето могат да влязат пясък, насекоми, прах и други чужди тела, които причиняват дразнене на очите. В резултат на това те се изчервявам, а понякога и се възпаляват. Място има засилено сълзене на очите.
  3. Блокиране слъзния канал. Поради физиологични характеристики на слъзния канал за деца, много често той закупоривается. Това причинява възпаление и дискомфорт, при което очите се изчервявам.
  4. Алергия. Алергична реакция може да бъде предизвикана от цветен прашец, прах, пух и така нататък. В резултат на това дете, червени очи и повишена слезливость. В редки случаи може да се увеличи температурата.
  5. Увеит. Още едно инфекциозно заболяване, което представлява възпаление на съдовата обвивка на окото. В резултат имаме бебе катерица на очите и ако не реагира своевременно, болестта ще доведе до слепота. Тази болест много бързо се развива, така че реакцията трябва да бъде незамедлительной.
  6. Блефарит. Възпаление на клепачите, придружена шелушением епител на клепачите и зачервяване на очите. Често тази болест трудно се диагностицира и може рецидивировать. Така че, като се отбелязва нещо подобно, е необходима цялостна диагностика.
  7. Глаукома. Опасно заболяване на очите, което представлява повишаване на вътреочното налягане. В този случай, освен зачервяване на очите, главоболие и очна болка, фотофобия, сълзене на очите.

Всички изброени причини може да предизвика зачервяване на очите при деца на всяка възраст.

При по-големите деца, и очите могат да се изчервявам още и от преумора и дълго проучване/игри за компютър, телевизор. Освен това, къпане в басейн с хлорирана вода, честото докосване с ръцете си на очите и на кожата на лицето – всичко това може да предизвика зачервяване на очите.