Здраве и красота » Здравето на очите » По какви причини се появява парене в очите, лечение и профилактика на проблеми

По какви причини се появява парене в очите, лечение и профилактика на проблеми

По какви причини се появява парене в очите, лечение и профилактика на проблеми Парене в очите – популярният симптом на съвременния човек.

Особено това човек, живот, който е неразривно свързана с информационните технологии. Но това далеч не е единствената причина за този проблем.

Разбира се, съществува и лечение на рези в очите, което се състои в премахване на неприятни усещания и най-основната причина, предизвика една много дискомфорт.

Когато реже очите, е трудно да се съсредоточи върху изпълнението на работа, избора на продукти в магазина, а и да общуват – настроението не.

Реже очите: причини и лечение

По какви причини се появява парене в очите, лечение и профилактика на проблеми

Какво може да провокира толкова популярният симптом?

Причините рези в очите – много – от умора до тежки очни болести. Освен, усещания рези, като правило, се отбелязва зачервяване на очите, стават видими капиляри. Всеки човек, макар и веднъж, е имал такова усещане и знае, колко е важно да разберете причината и да започнете лечение.

Най-популярните причини за рези в очите:

 1. Умора. - Дългосрочна работа с документи, четене на книги, събиране на информация и такива неща – всичко това води до транспорт че подкрепя докладната переутомлению, в резултат на това се усеща парене в очите.
 2. Синдром на сухото око. Това "модерно" заболяване, което е характерно за всички, които прекарват дълго време пред компютър и телевизор. В процес на "общуване" с компютъра и телевизора, потребителят е много рядко мига, защото от това, което око не е достатъчно увлажняются.
 3. Носенето на контактни лещи. Доста често, тези, които носят лещи, се оплакват от парене в очите. Такова явление е възможно, и независимо от цената на лещите. Обикновено, дискомфорт в очите се усеща от прекалено твърди лещи или не са правилно подбрани.
 4. Неправилно подбрани очила. Ако лекарят предписал на "погрешно" очила, носенето им завършва резью в очите заради това, че очите на всички времена са напрегнати.
 5. Алергична реакция. Очите – много чувствителен орган и кожата около него – също. Така че, ако козметика подбрани неправилно, грешно се използва, съдържа алергени и така нататък – парене в очите, е неизбежно и може да бъде дори най - "гали" страничен ефект от нейното прилагане.
 6. Нахлуване на чужди тел През лятото, много познато, когато по време на разходка и, особено, по време на почивка сред природата, заливат различни насекоми. Ако очите са много чувствителни, на който насекомото те реагират резью и зачервяване.
 7. Продължителен контакт с химикали. За тази причина е от значение, не е задължително да е на химично производство. Достатъчно е погрешно да се използва битова химия, перални прах, което може да предизвика парене в очите. Освен това, контакт с химия може да стане причина за развитие на възпалителни заболявания на окото и изгаряне.
 8. Невралгия. Това заболяване може да се дължи на сквозняка, излагане на силен вятър и така нататък. Също така, невралгия може да бъде резултат или да придружава някои заболявания на очите. Да се разграничат невралгии лесно. Освен рези, човек ощущае6т болки в очите, в устата и по цялото лице.
 9. Възпалителни заболявания на очите. на първо място, парене в очите предизвиква конюнктивит от всякакъв произход. Това е един от първите симптоми. Също така, това може да бъде кератит и други възпалителни заболявания. В този случай, освен рези, са подуване, зачервяване на очите, повишено сълзене, понякога повишена фотофобия.
 10. Заболявания на клепачите. Увеит, блефарит – често стават провокаторами рези в очите, която е придружена от слезотечением и фотофобия.
 11. Демодекс. Подкожно кърлеж Демодекс "живее" в космените торбички на миглите и на фона на стрес, преживявания, намален имунитет и други причини – се активира, удря очите. Освен рези, в този случай има място зачервяване на клепачите, образование, акне и др.
 12. Инфекциозни и вирусни заболявания. Често такива заболявания като херпес, дребна шарка, грип стават причини за рези в очите, която е придружено с болка, зачервяване и други усещания.