Здраве и красота » Бременност и раждане » Вдигаме ниско кръвно налягане по време на бременност хапчета и народни начини

Вдигаме ниско кръвно налягане по време на бременност хапчета и народни начини

Вдигаме ниско кръвно налягане по време на бременност хапчета и народни начини Измерване на кръвното налягане е задължителна процедура за установяване на евентуални заболявания или заболявания.

По време на бременност тази процедура трябва да се извършват почти ежедневно.

Чрез измерване на налягане по време на бременността, ще можете навреме да се предотврати развитие на патология на плода или нарушение на протичане на бременността.

Нормално кръвно налягане по време на бременност

Вдигаме ниско кръвно налягане по време на бременност хапчета и народни начини Кръвното налягане е силата на натиска на притока на кръв на стената на кръвоносните съдове. Измерва се в два показатели, първият от които – това е систоличното налягане (момент на съкращаване на сърцето), и второ – на диастолното артериално налягане (момент на спокойствие на сърцето).

В норма кръвното налягане трябва да има цифра от 100\60 до 130\80. Нормално кръвно налягане по време на бременност може да варира в рамките на 10 % от нормалното, по-високи или по-ниски от обичайното.

Когато кръвното налягане е в норма, сърдечно-съдова система на бъдещата майка работи добре, и на всички органи получават правилното притока на кръв. Ако налягането при бременност е по-висока или по-ниска норма на 15 – 20%, това се нарича артериална хипотония (под нормата) или артериална хипертония (над нормата).

Измерване на кръвното налягане се извършва при всеки прием при лекар устройство, наричано тонометр, който е механична или електрическа.

Измерване на кръвното налягане по време на бременност трябва да се извършват веднъж седмично или всеки ден, ако има проблем. Жена, все още до тяхното положение трябва да знаете нива на налягане, така че лекарят е поставил нормално кръвно налягане по време на бременност.