Здраве и красота » Грижа за ноктите » Полезни съвети и препоръки как да изберете всичко за маникюр

Полезни съвети и препоръки как да изберете всичко за маникюр

Полезни съвети и препоръки как да изберете всичко за маникюр Добре поддържан и чист вид на жената придава не само красиви стилни дрехи, грим, прическа, но и добре поддържан дръжки.

В ритъма на ежедневието, много жени просто не успяват да посещават салони за красота.

Но това изобщо не е проблем, да си копчета в ред може и на себе си, така че да ви кажем, как да изберете всичко за маникюр.

Всичко за маникюр – избор на инструменти

Голяма част от жените не се замислят, закупуване на всеки първи попавшийся красив маникюр сет. Но избора на маникюр, определени, не бива да се разчита само на външния му вид.

В края на краищата, не всичко, което е красиво е с добро качество. Освен избора на евтин набор от лошото качество, той е по-бързо износится, и него трябва да се изхвърлят. Добър качествен маникюр, определени заплашва да продължи ви много години.

Така че, това, което трябва да се обърне внимание на избора на инструменти за маникюр?

  • Полезни съвети и препоръки как да изберете всичко за маникюр На първо място трябва да изберете ножица за подрязване на нокти. Те трябва да са от качествени гипоалергенной неръждаема стомана. Ножици трябва да бъдат остри, а ги върха бяха плътно смыкаться в затворено положение. Те трябва да са добре изрязани по цялата дължина на нокътя, никъде не го обламывая.
  • Маникюр клещи също трябва да бъдат остри, а ги пружина добре закрепена, в противен случай тя може да падне при маникюре. Най-добре да изберете клещи за ръчно заточване.
  • Пила за нокти. Изберете пилочку за нокти трябва с цялото внимание, тъй като от него ще се възползват по-често от останалите предмети. За наращенных нокти е подходящ метална пила. За обикновените си нокти можете да изберете кристален или алмазную пилочку. Ако имате крехки, чупливи нокти, тогава по-добре да изберете стъклен пилочку с абразивностью над 240 броя.
  • Пушер, инструмент за работа с епидермиса. Пушер може да бъде от дърво, пластмаса или метал. Най-бережный пушер – дървена.
  • Пила за полиране на ноктите трябва да е меко, за да може при шлифовке не увреждат нокътната плоча.

В комплекта също така може да се пинсети, допълнителни стригане на заусениц, ножици за кожичките. Имате ли нужда от тези на инструмента - да реши само от вас. В този, може би единственият минус на вече готови маникюрных групи.

В края на краищата, можете да закупите всичко за маникюр и отделно и се комбинират себе си, маникюр, определени според собствените си предпочитания.