Здраве и красота » Грижа за ноктите » Фото и видео как да направите маникюр у дома, по-леки варианти

Фото и видео как да направите маникюр у дома, по-леки варианти

Фото и видео как да направите маникюр у дома, по-леки варианти Маникюр – това е не само красота и ухоженность вашите нокти, това е също тяхното здраве и чистота.

Уважаеми читатели, за да се среща или новини за партито не е потребност, неподготвен, предлагаме ви да прочетете как да се направи маникюр в домашни условия.

Всяка съвременна жена иска да има красиви и добре поддържани нокти и химикалки, така че, за постигане на добър резултат, трябва да следвате няколко правила и техники как да направите маникюр у дома.

Как да направим маникюр в домашни условия

Има множество различни техники за изпълнение на маникюр, да разгледаме няколко възможности:

Класически (обрезной) маникюр:

 1. Ако по ноктите са останките на стария лак – го трябва да бъдат отстранени. Той стреля по-добро средство за премахване на лака, не съдържа ацетон, за да ногтевая плоча не става крехка и чуплива.
 2. За омекотяване на кожата на ръцете и около ноктите може да се направи ванночку от разтвор на лайка, морска сол или обикновена миещ разтвор.
 3. Фото и видео как да направите маникюр у дома, по-леки варианти За омекотяване на кожичките по-добре е да се използва специален препарат или крем за омекотяване на кожичките.
 4. Вече може да започне подпиливать вашите невен. За това те задължително трябва да бъде суха. Пилочку трябва да се избират щадящую с абразивностью по-високи от 240 единици, за предпочитане стъклен , алмазную или кристален, за да ногтевая плоча не става чуплива и не расслаивалась.
 5. Изрежете кожичките с помощта на специални щипчиков. Те трябва да бъдат остри, за да не се забави, а да бъдат премахнати. След изрязване на кожичките може да нанесете специален крем за забавяне на растежа.
 6. По желание може да се полиране на нокътната плоча пила за нокти – полировщиком, но не си струва да злоупотребяват с тази по-често от веднъж месечно.
 7. При завършване на маникюр, може да нанесе върху ноктите стягане или лечебен лак, а върху дръжките хидратиращ подхранващ крем.

(Европейски необрезной) маникюр:

 1. Техника на изпълнение на европейския маникюр у дома, по нищо не се различава от класическата, с изключение на това, че след омекотяване на кожичките вие не режете, а просто отодвигаете с помощта на специален портокалова пръчки в посока от центъра към странично валикам.
 2. Голямо предимство на този вид маникюр е, че той е по-малко опасен, отколкото класически. Като необрезной маникюр е невъзможно да навреди на нокътната плоча.
 3. Въпреки това трябва да се прави редовно, силно бягане ноктите изискват провеждане на класическия маникюр.

Разбира се, все още има и други видове маникюр, например:

 • хардуер маникюр
 • SPA – маникюр
 • Горещ маникюр

Всички тези видове маникюр е по-лесно да се направи в козметичен салон, така както не всички могат да си позволят необходимите инструменти в домашни условия. Маникюр в домашни условия е по-лесно най-много, и избор на една и техниката на изпълнение, която е точно за вашите нокти.