Здраве и красота » Бременност и раждане » Медикаменти за прекъсване на бременността– показания, противопоказания, като той се провежда и колко струва.

Медикаменти за прекъсване на бременността– показания, противопоказания, като той се провежда и колко струва.

Медикаменти за прекъсване на бременността– показания, противопоказания, като той се провежда и колко струва. По определени причини новината за следващата бременност не всяка жена предизвиква възторг и радост. И тя по силата на обстоятелствата да се вземе решение за нейното прекъсване.

И В сегашно време има няколко начина за прекратяване на бременност в ранните срокове, един от които е медицински аборт. Той се счита за най-безопасният метод за разлика от хирургическа намеса и вакуумна аспирация.

Последните два метода изискват намеса в кухината на матката, което води до висок риск от развитие на нежелани заболявания, които могат да доведат до безплодие. Но дали всичко е толкова просто, ако се провежда медикаментозно прекъсване на бременността? Какви са характеристиките на този метод?

Медикаменти за прекъсване на бременността – показания и противопоказания

Медикаменти за прекъсване на бременността– показания, противопоказания, като той се провежда и колко струва. Медицинският аборт, макар и считан за най-безопасният начин за прекъсване на нежелана бременност, но той е подходящ далеч не всяка жена. Това е резултат от фармакологичното действие на лекарството върху женското тяло, имунитет, който може да бъде ерозирани.

За избор на начин, с помощта на които ще прерываться бременност, влияят и други фактори като възраст, наличие на вредни навици и правилното й срок.

Така че, свидетелства към прекъсване на бременността ще стане:

 • Срок до 6 седмици или 42 дни, ако го брои от първия ден на последните менструално кървене.
 • Една жена не е заболявания, свързани с нарушение на емоционална състояние, както и до вземането на решение за прекъсване на бременността се вписва заедно с цялата си отговорност.
 • Една жена в момент на процедури под 18 години. Ако тя е под определена възраст, за провеждане на процедурата е необходимо писмено съгласие на родителите.
 • Жената се съгласява да подпише декларация за това, че тя е съгласна да прекрати бременността си с помощта на медицински аборт, и не ще има на всички етапи на процедурата се противодейства на нейното нормално провеждане.

Въпреки това, медикаменти за прекъсване на бременност е противопоказан при:

 • Заболявания на репродуктивните органи в напреднал стадий.
 • Хронични заболявания на репродуктивните органи, които са посочени в инструкциите, предлагающейся към наркотици.
 • Заболявания на сърдечно-съдовата система и кръвоносната по-специално, когато повишен риск от поява на кръвоизливи.
 • Прием на лекарства, които могат да предизвикат кървене.
 • Новообразованиях на органи, независимо от тяхното качество и локализация, размери.
 • Хормонални нарушения, включително и ендокринни.
 • Всички ситуации, които са посочени в инструкциите към препарата, с помощта на които ще се извършва процедурата.

Заслужава да се отбележи, че медицинският аборт не се извършва жените злоупотребляющим тютюнопушенето и чиято възраст е над 35 години. В същото време, този начин не се прилагат, ако бременността се развива поза кухина на матката.

За всички особености на медицински аборт, трябва да кажа на лекар-гинеколог, който ще извърши процедурата. Как се провежда?