Здраве и красота » Здравето на очите » Основните причини, поради червените бялото на очите са, как да ги лекуваме и да се предотврати появата на

Основните причини, поради червените бялото на очите са, как да ги лекуваме и да се предотврати появата на

Основните причини, поради червените бялото на очите са, как да ги лекуваме и да се предотврати появата на Червени бялото на очите причините на това явление могат да бъдат най-различни. Това може да бъде умора от продължителна работа пред монитора на компютъра, продължително излагане на вятър и така нататък. Също така това може да бъде заболяване на очите.

Не по-малко и начини за лечение на зачервяване на очите. Важното е, че това лечение предшества професионална диагностика. Това последното е гаранция за правилен избор на лечебна програма и бързо излекуване.

Защо червените бялото на очите: основни причини

Основните причини, поради червените бялото на очите са, как да ги лекуваме и да се предотврати появата на Когато бялото на очите червени – това е тревожно не на шега, особено когато зачервяване, придружени болевыми усещания. Какво е това? Когато на място е това състояние, еднозначен отговор не съществува, тъй като причините за неговото multiway.

Това може да бъде умора, продължителен престой пред компютъра. Макар и да има становище, че трябва да се носят "компютърни очила", това не решава проблема и изобщо не предпазва очите. Между другото имайте предвид, че мониторите на компютри от ново поколение са покрити със специална обвивка, подобна на тази, която покриват "компютърни" очила.

В същото време, тя не е в състояние напълно да се предотврати вредното въздействие на радиация компютър на очите. Така че най-вярната помощ, очите им – това е периодична почивка от смотрения в монитора.

Освен на компютър, виновник на червени очи, много често се случва, очна болест. За много от тях писахме по-рано, както и за начините за лечение на зачервяване се дължи на редица заболявания.

А тук има и още една основателна причина, поради която червени бялото на очите. Името на тази кауза – эписклерит.

Эписклерит – това е заболяване, придружена от възпалителни процес в пространството между коньюктивой и склерой.

Опасността на това заболяване се крие в това, че симптомите му са сходни с възпаление коньюктивы очите. Въпреки това, причината на болестта, по-често не е инфекция (като в случай на коньюктивита), а не залеченные алергични реакции, отслабва имунната система.

Освен това, дадено заболяване често се развива на фона на системни заболявания: червена лупус, ревматоиден артрит, болестта на Крон и много други подобни заболявания.

Като се има предвид, че червеният протеин очите причини и такива има, болни, често не подозират истинската причина за зачервяване на очите, в какво се състои опасността, тъй като истинската причина остава без внимание.

Като цяло, тази болест по-податливи на жените след 30-35лет.

Още една популярна причината за зачервяване на очите е – кръвоизлив в окото. Това явление представлява нарушение на целостта на стените на кръвоносните съдове. В зависимост от силата на щети, на катастрофи може да е слепота или леко разстройство на зрението, което бързо преминава.

Съществуват няколко вида на кръвоизлива, от гледна точка на адрес кръв:

  1. Скапливание кръв в ретината на очите
  2. Скапливание на кръв в предната камера на окото – гифема
  3. Скапливание кръв в стекловидном тялото – гемофтальм
  4. Скапливание кръв в орбита

Всяко кръвоизлив, придружен от резью в очите, зачервяване и усещане за чуждо тяло.

Скапливание кръв в ретината на очите

Скапливание кръв в ретината на очите е придружено от силни главоболия в зона виска от страна на засегнатото око. Се губи остротата на зрението, пред очите му се появи "мушица", има кървава кожух.

Гифема

Образовавшая кръвта може да се разпространи по целия очите – ако пациентът е в легнало положение, или да излязат на долния клепач – ако пациентът стои. При това, на жертвата не е застрашена от загуба на зрението, а създадената кръвта бързо изчезва.

Гемофтальм

В този случай, създадената кръв има кафяв цвят и локализуется за хрусталиком. Причина за гемофтальма е скъсване на кръвоносните съдове и е изпълнен с пълна загуба на зрението, ако мястото е гемофтальм пълен.

При частично гемофтальме възможни са и други усложнения, като:

  • ексфолиране на ретината
  • атрофия на очната ябълка

Кръвоизлив в орбита

Причината за тази локализация на кръв има болести на кръвта и васкулиты. Външно това се проявява пучеглазием, което има място поради изместване на очната ябълка. Движение на очната ябълка е трудно, зрението се нарушава.

Ако кръвоизлив напомня за "очила", си причина е травма на черепа.

Спомнете си, че, също, зачервяване на очите предизвикват възпаление коньюктивы, възпаление на кожата на клепачите (блефарит) и много други заболявания, които при липса на навременно диагностициране и лечение дават негативни последици.