Здраве и красота » Грижа за ноктите » Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

За да изглеждате привлекателно и впечатляващо жени трябва внимателно да се грижи за си коса и ръце. Добра стайлинг и чист маникюр наистина придават момиче доверие в собствената си неустоима. Но ако погрижи за косата на момичето са свикнали себе си, то в случая с маникюр и трябва да се обърне към специалист.

Но за да спести средства момичета се интересуват как да направят лунен маникюр в домашни условия. На практика това се оказва не толкова трудно: да се научат необходимо е само малко свободно време и търпение.

Какво е лунен маникюр?

Повечето жени предпочитат класически дизайнам нокти, които се отличават със своята гъвкавост и скромност. Сред тези настилки са най-популярни, се считат за фрэнч и лунен маникюр.

При изпълнение на фрэнча, master петна изключително край ноготка, че да се получи нещо като усмивка. Лунно покритие изглежда съвсем иначе – лак нанася се на основата на нокътната плочка, като дупката.

Интересно е да се знае, че луната дизайн вече е бил популярен по-рано. Жените носели подобно покритие още през 30-те години на миналия век. Тогава на мода бяха с форма на бадем, невен, боядисани в един тон рокли.

Коя форма на ноктите е за предпочитане?

Преди да се лунен маникюр с лак трябва да се даде ноктите в желаната форма. Този дизайн е достатъчно гъвкав и изглежда доста ефектно, както на дълги, така и къси ноготках. Най-често момичетата избират къси нокти квадратна форма (често със заоблени части).

"Луната" е по-добре да не се изпълнява на дълги посочи ноктите – това покритие изглежда груб, а често и вулгарно.

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

 • Космически дизайн нокти не само изглежда необичайно, но е и добре подхожда към всяка житейска ситуация и стил на облеклото.
 • Бежово гол маникюр изглежда доста стилно и красиво се съчетава с разною одеждою, статия прочетете тук .

Възможности за дизайн

Заслужава да се отбележи, че повечето момичета вече са се отказали от класически лакове и започнаха да използват шеллаки. Този вид покритие се отличава със своята устойчивост: ноктите запазват своя чист вид до следващата корекция.

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

Ако не знаете как да направите лунен маникюр с гел лак и да не разполагате с необходимото оборудване, разбира се, е по-добре да отидете в салон. Там това ще отнеме малко повече време (процедура трае около един час), а по-скоро резултат точно ще надмине вашите очаквания.

Видове "луната"

Популярността на "луната" сред жените доведе на появата на нови форми на този дизайн:

 • Класически е да се боядиса целия ноготок, с изключение на зоната на растеж (като през 30-те години)
 • Популярен майстор петна основа ноготка в някой приятен цвят. Този дизайнерски често комбинируют с фрэнчем, използвайте лакове в пастелни тонове. Резултатът е елегантно покритие в стил гол.
 • Диор – така се нарича един особен вид покритие, която се появи съвсем наскоро. Капитанът на петна и зона за растеж и по-голямата част ноготка, като оставя между тях прозрачна дупка. Нейната ширина може да варира в зависимост от предпочитанията на клиента. Такива ноктите еднакво добре изглеждат като в пастелни цветове, така и с помощта на ярки и сочни цветя.

Как да направя "луната" у дома

Днес много момичета се чудят как да лунен маникюр в домашни условия. Всъщност това покритие не е най-сложно, а защото го усвоите да може всяко момиче.

Какво ще предприемете?

За овладяване на техниката покритие, първото нещо, което трябва да получите всичко необходимо за това:

 • Маникюр, определени за почистване на нокти)
 • Два вида лакове (за предпочитане е да се комбинира ярки и пастелно)
 • Ленти за фрэнча
 • Ацетон (в случай, че трябва нещо докосване)
 • Закрепитель (може да се замени прозрачен лак)

Стъпка по стъпка ръководство

Ако не знаете как да направите лунен маникюр, но много искате да го видите на своите ноготках, започнете с внимателно проучване на поетапно инструкции.

Първоначално трябва да се даде ноготкам желаната форма и да изпълни дълбоко почистване кутикул. Когато невен подготвени, може да се започне.

Първото нещо са основният лак (обикновено пастельного тонове) по цялата дължина на нокътя. Изчакайте пълното изсъхване на слоя, трябва да се залепят на листа за френча на кратко разстояние от зоната на растеж (дълбочина на кладенците избери по свой вкус). Следва нанасяне на основния, ярка слой. Внимавайте, за да не излезе извън ръба на шаблон – това ще floor неопрятным.

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

В края на невен покриват закрепителем. По желание, ред дупки на едно-две ноготках може да прокрасить лъскав лак или използване на кристали.

Съществува вариант, как да се направи лунен маникюр у дома по друг начин. За да направите това веднага след почистване, трябва да се залепят на листа и покриване на невен лак в няколко слоя. Такъв дизайн е по-лесно за изпълнение (няма да се тревожим за това, че долния слой не е достатъчно просох) и изглежда по-нежно.

Да се научим да използвате шеллак

Предимства на гел-лакове са очевидни, но тъй като все повече и повече момичета предпочитат му предпочитание.

Много от тях вече има всичко необходимо, за извършване на този покриване на къщата. Ако вие също искате да разберете как да направите лунен маникюр шеллаком е задължително да отидете в магазин за козметика и купете всичко необходимо:

 • UV-лампа (има миниатюрен USB-модели, които могат да изсъхне невен в продължение на 10-15 секунди)
 • В основата на
 • Лак желаните цветове
 • Обезмаслител
 • Шаблони
 • Закрепитель

Технология на нанасяне на шеллак малко по-различна от обичайните покритие на ноктите. Но при използване на гелевых лакове, трябва не просто да изпълни маникюр, но и заполировать цялата повърхност на ноготка с помощта на бафа. За да се прекалява не е необходимо – достатъчно е само да свали блестящ слой.

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

След това се полага основата и се изпраща невен за няколко секунди в лампата (точното време трябва да гледам на кутията на UV-лампи, тъй като различните производители на този показател варира).

Като се има предвид, че шеллаки удобни за работа и не перепечатываются, може да се опита да извърши "луната" в стил диор. За целта трябва внимателно да изрежете шаблони за фрэнча (да те са тънки) и се залепи там, където искате да видите дупка.

В зоната на растежа ноготка се нанася цветен лак (в основата по-добре да не използвате прекалено тъмни тонове – и ще създаде впечатление, че вие боледувате или защемили ноктите). От другия край на шаблон нанесете всяка лак, който ви хареса.

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

Изчакайте пълното изсъхване на цветния слой, можете внимателно премахване на шаблони: ноготках ще се появи затейливый маникюр с малка прозрачна дупката. Нататък цялата повърхност на нокътя трябва да покрие закрепителем (може да бъде в няколко слоя) и отново изпрати в лампата.

На последния етап на ноктите трябва да се търка обезжиривателем, за да свали лепкав слой шеллак. Когато маникюр е напълно готова, се препоръчва да се намажете кожичките хранително масло и да се насладите на впечатляващ дизайн в рамките на 2-3 седмици.

Как да лунен маникюр в домашни условия: стъпка по стъпка ръководство

 • Използването на ексфолианти за устни в домашни условия веднага ще се отрази на състоянието им: повърхността ще стане гладка и кадифена.
 • За разнообразяване на френски маникюр може с помощта на рисунки, камъни, бульонок и други аксесоари, примери може да се види у нас в статията .

Важни нюанси или няколко съвета

Да научи как да направите лунен маникюр в домашни условия, ще можете смело да експериментирате с цветове и дизайнами. По време на обучението ви полезни малки "тайни" мастърс", значително правят работата:

 • Шаблони за фрэнча обикновено се отстранява след изсъхване на лака, но ако покритието не е достатъчно качествено, лак може да отпаднете. Ето защо най-добре предварително да експериментирате с трафаретом и да разберат, когато ви е по-удобно да го свали.
 • Закрепитель и основа трябва да се използва винаги — това ще ви невен от вредното въздействие на лакове, а също така ще направи и покритие по-издръжливо.

"Луна" е наистина универсално и елегантно покритие, което е идеално за всяка жена. С този маникюр, не се срамувам нито в офиса, нито в ресторант, а защото смело да експериментират с външния вид на вашите невен.

Се учим да направи красив лунен маникюр себе си: видео

В наши дни, лунен маникюр получи второ дишане, благодарение на банда дома Диор, който организира модно ревю, където моделите бяха боядисани нокти по тип на лунната дизайн.