Здраве и красота » Грижа за ноктите » Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски клас

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски клас

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класЗа да получите ръцете си, особено невен, изглеждат винаги добре поддържани, е необходимо да знаете, как да направим маникюр. За тази процедура е необходимо да се прибегне веднъж на седем дни. Да направим всичко необходимо леко и бързо, може в салон за красота. Ако ви липсва желание или възможност да го посетите, тогава маникюр можете да направите сами в домашни условия и с не по-лошо от това, което се предлага на теб за пари.

Видове маникюр

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класВ отговор на въпрос, как да направим маникюр трябва да се отбележи, че има огромно количество от тях. Въпреки това, най-често една жена е подходящ обрезной, необрезной или класически. Важното е да вдигнеш и да се определи.

Класически маникюр

Процедурата за класически маникюр включва премахване на кожичките с помощта на малки метални щипчиков или остри маникюрных ножици.

Обрезной маникюр

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класЗа предпочитане обладательницам дебела и груба кожичките. Доста травматичный. По невнимание или неопитност може да се нарани, обрезав твърде много кожата. В резултат на това, тази травма е в състояние да предизвика възпаление, поради което ципа загрубеет още повече и ще започне да расте по-интензивно.

Необрезной или европейски маникюр

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класТози вид маникюр е също условие за премахване на кожичките, но с използване на специални средства, разработен на базата на меки киселини, а именно плодове и млечни. Необрезной или европейски маникюр, за предпочитане на жените, с нежна и фина кожа на ръцете. Процесът на премахване на кожичките се свежда до безболезненному и деликатному я прекратяването.

Процедурата на европейския маникюр отнема много по-малко време, отколкото класически.

Въпреки това, този начин за премахване на кожичките е противопоказан за жени с чувствителна кожа, тъй като компонентите на средства може да предизвика алергична реакция.

Дванадесет инструменти за маникюр

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класМаникюр е създадена с помощта на дванадесет необходимите инструменти. Така че, ако наистина ви интересува най-подходящия маникюр, те трябва винаги да пребъдваме във вашия женския арсенал. В частност, става дума за:

 • остри маникюрных ножницах;
 • пилке за нокти;
 • метални щипчиках;
 • метална лопатке или клечка от портокалово дърво за отодвигания на кожичките;
 • средства за вани: морска сол, зехтин и етеричното масло;
 • течност за премахване на лака;
 • памучни дискове или телца;
 • смягчающем кожичките олио;
 • средство за премахване на кожичките;
 • крема за ръце;
 • основно покритие и закрепителе;
 • лаке за нокти.

Четири етапа на изпълнение маникюр

Само при спазване на всички етапи по време на изпълнение на маникюр на вашите нокти ще получат способността да изглеждат винаги здрави и красиви, а вие ще получите отговор на въпроса, как да направим маникюр.

Етап първи "Ваната"

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класСлед като реши на домашен маникюр, вие трябва да направите ноктите ванночку с цел омекотяване на кожичките и нейното по-нататъшно премахване без никакво нараняване.

И така, в купа трябва да се налива гореща вода до такова ниво, че в него може да се потопите напълно всички пръсти на двете ръце. В течността трябва също така предварително да се добавят две или три супени лъжици масло, зехтин, две супени лъжици безцветна морска сол и няколко капки етерично масло (например, лимонов).

Масло не само ще омекоти кожата ви, но също така подпитает невен ценни витамини, а безцветна морска сол ще ги направи здрави.

Пръстите на ръцете потопени в този разтвор за около десет минути. Веднага след като забележите, че ципа е станала мека, смело да се пристъпи към нейното отстраняване.

Етап втори "Премахване на кожичките"

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класИзваждане на пръсти от ваната един по един, с помощта на пръчки или плешка отодвиньте към основата на нокътя епидермиса. Трябва да се действа внимателно, но с прикладыванием достатъчно усилия. Трябва през цялото време да се следи, да не се прекалява. В края на краищата, е налице риск от увреждане на основата на нокътя.

Ползват острата страна на пръчки или плешка, търкат остатъци от кожа под епидермиса. Останалите парченца, отстранете с помощта на щипчиков. Кожата трябва да не се скъсат, а отхапвам, за да се избегнат съкращения. Прилагането на необрезной маникюр, ципа се отстранява чрез прилагане на специален средства от серия "cuticle remover".

В този случай около нокътя се нанася гел, да не забравяме и за област под ноктите. В крайна сметка, внимателно, с помощта на пръчки или плешка средство се отстранява заедно с разтворена епидермиса.

Този инструмент е по-добре да не се прилага едновременно с всички пръсти, тъй като ремувер достатъчно бързо изсъхва. Специалистите препоръчват да се обработва на два нокътя.

Много майстори маникюр средство за премахване на кожичките препоръчват да се прилага върху тези нокти, които все още са обхванати от стария лак. Тъй като се използва средство има достатъчно агресивен състав, нарушават нокътната плоча.

Етап трети "Корекция на нокътната форми"

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класПравилно да направите маникюр, трябва да се помни, че при желание за максимално съкращаване на своите нокти, трябва да използвате маникюрными ножица, а всички движения трябва да бъдат изолирани и уверени. Ако ноктите подпиливаются, тогава трябва да бъдат изпратени пилку само в една посока, за ноктите не са започнали не стратифицира. Необходимо е също така да се контролира, за всички невен са имали еднаква дължина.

Етап четвърти "Нанасяне на лак и грижи"

Как да направим маникюр: стъпка по стъпка майсторски класЗа да точно сложете лак върху нокътната плоча, трябва да се внимава, за да не влезе зад граница на нокътя, както е показано на дадените указания. Обърнете внимание на снимка.

Сега ще се опитаме самостоятелно да се нанесе лак правилно:

 1. Обезжирьте ногтевые плоча с помощта на средства лакочистител.
 2. Нанесете основното покритие, уберегающее ноктите от вредното въздействие на лака за нокти и тяхното по-нататъшно пожълтяване. Толкова основата изравнява повърхността на нокътната плочка.
 3. Четка с лак преминете от основата на нокътя към своя край.
 4. На втория и третия тампоните трябва също да започне от основата на нокътя, чрез отделянето пискюл своеобразна дъга, следвайки към краищата.
 5. Крайната стъпка е използването на закрепляющего покритие, което ще даде направено маникюру не само блясък, но и ще удължи живота му.

Сега, че знаете как правилно да правите маникюр и уютна обстановка, без участие в този процес е скъп салон за красота. Важното е да се разбере, че всяка жена по природа – тя е вродена умелец по всички въпроси красота.