Здраве и красота » Грижа за ноктите » Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Ръката на жената – това е нейното отражение. Красивите, добре поддържани, те могат да очарова всеки. Маникюр – неразделна част от красивите ръце. Днес услугите на ноктите на услуги, достъпни за всички жени, независимо от класа. Въпреки това, много хора все още мечтаят направим маникюр сами, в домашни условия. И да се намери отговор на въпроса "Как е правилно да се боядисват ноктите си?", не е толкова сложно. Всички процедури може да се направи най-много, е необходимо само да овладеят някои тайни как да направите маникюр.

Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Ярък летен маникюр

Необходими инструменти

За да направите най-подходящия маникюр трябва: пила, пилка за полиране, нокторезачки, средство за премахване на лака, портокалова пръчка или друг инструмент за работа с епидермиса, памучни тампони, памук пръчици, олио за кожичките, цветен лак, основа, сушене на лак, баня за ръце, малка кърпа, крем за ръце, кровоостанавливающие средства.

Подготовка

Първи маникюру на първо място трябва да почистите ноктите си, ако те са покрити с лак. Препоръчва се да направите това е специални средства, без съдържание на ацетон, който изсъхва на нокътната плоча. Старият лак се отстранява с памучен тампон, движения от основата към края на нокътната плочка.

Да даде форма на ноктите

На следващия етап маникюр – придадат ноктите красиви форми. Ногтевая плоча трябва да бъде суха, в противен случай тя ще започне да отпадат. Формата на ноктите може да бъде всеки, всичко зависи от вкуса и предпочитанията. Закръглена – най-неутрална форма , тя е лесно да се направи в домашни условия, тя е подходяща за всеки стил. Ако е необходимо да се приберат по-голяма дължина на ноктите, можете да ги изтреби ножица, но е по-добре да използвате пилочку.

Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Често срещани форми на ноктите

Как да подпиливать

При работа с пила за нокти се препоръчва да е перпендикулярна на нокътната плоча. Да се движи човек трябва да е уверено, но без силен натиск, от ъгъл до средата на нокти през цялото време в една и съща посока, в противен случай плоча ще бъде не стратифицира и се счупи. След като всички нокти на краката са станали една дължина и форма, те могат да се обработват със специални пилочками за полиране. Това ще премахне неравности и грапавини.

Ако в края на маникюр не е планирано покритие с лак, а след това полировку е желателно да се направи, това не само ще подобри качеството на ноктите, но и ще даде им и естествен блясък.

Готвенето на пара

Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Вана за къпане, която ще помогне за укрепване на невен

След като ноктите са придобили форма, идва време да епидермиса, която трябва да е предварително смекчи в гореща вода. За процедурата отпаривания в домашни условия подходящ всяка дълбока купа, в която може да се пропусне пръстите изцяло. Във водата можете да добавите специални средства за ноктите и кожичките или да се възползват от народни рецепти: морска сол и лимонов сок са подходящи за укрепване, настойка от лайка е добре действат на кожата, капка йод ще реши проблема с вързоп, глицерин добре, за да се омекоти съюз. Също така можете да добавите ароматни масла. Отпаривать трябва да 8-10 минути.Нататък суха кърпа.

Забележка

Готвенето на пара от вода – не е единственият начин за приготвяне на ципа за по-нататъшна работа. Има специални козметични средства, в чийто състав е разработен специално за омекотяване на кожата. Обикновено той се използва при необрезном маникюре.

Работа с епидермиса

Овладяването на тайни и техники как да направите маникюр у дома, трябва да реши какъв точно вид маникюр е подходящ за вас. Съществуват два вида : класически или обрезной , при който ципа е напълно премахната. Той препоръчва обладательницам твърда и груба кожа. Другият вариант е европейският необрезной маникюр. Именно този вариант е по-лесно да се направи в домашни условия.

loading...

Необрезной метод

При този метод не се препоръчва за отпаривать на кожата, както и да се ползват специални средства за отстраняване на кожичките, които трябва да се прилага по цялата повърхност на кожата. След нанасяне, след около 2 минути кутикула трябва да бъде внимателно избутване с помощта на портокалови пръчици, а останките от средства да се измие. Останалите твърди части на кожата може да се махне, подпилив ги пила за нокти или леко обрезав ножица.

Обрезной метод

След като нокти на краката са били распарены и обсушены кърпа, кожичките трябва да избутване и премахване на специални кусачками, щипчиками или ножничками. Да направи всичко необходимо е бързо, докато кожата е мека. Режат за предпочитане на една линия, като се придава кожата гладка и плоска форма. Да се извършва тази процедура трябва да бъде внимателно, без да удря жив слой на кожата. Инструментите трябва да бъдат добре заточени и дезинфекцират.

Забележка

При поява на рани, трябва веднага да ги обработва кровоостанавливающими и дезинфекционни средства, за да се избегне по-нататъшно възпаление.

Освен кожичките, на този етап, маникюр, следва да се обърне внимание заусенцам. За да ги премахнете инструмент трябва да се държат перпендикулярно на кожата. След отстраняване на справят места, където са били разменяйте, заживляющими средства.

Финалната фаза

Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Нанасяне на олио за кожичките

След отстраняване на кожичките настъпва финалната фаза на маникюр в домашни условия: ноктите и кожата около трябва да бъдат третирани по специален масло. Нанася се препарат, също така можете да направите и масаж на пръстите. В домашни условия олио за кожичките може да бъде заменен от естествена, като например зехтин. В края на маникюр, нанесете на ръцете крем.

Ако смяташ накрасить ноктите, процедури с масло се провеждат, след като бъдат завършени всички работи с лак.

Работа с лак

Накрасить ноктите лак — лесна задача. Най-подходящия маникюр включва редица действия. Преди да нанесете лак, нокътната плоча трябва да обезмаслени. За тези цели ще отговарят на специален обезмаслител или лакочистител.

След като подготвени нокти, нанесете база – специален безцветен лак, който предпазва ноктите, улеснява отлагането на цвят.

Базата може да се замени средство за укрепване.

Когато средство изсъхне, се нанася цветен лак. Това е най-отговорен етап. Как правилно да боядисват ноктите си, така че те са идеални? Тук има своите тайни и нюанси. Четка с лак и поставете в средата на нокътя по-близо до валику и прекарайте линия от валяк до ръба, след това накрасьте от двете страни. Само човек трябва да направи три намазка. Действайте бързо и уверено, за да лак не е имал време да изсъхне. Когато първият слой изсъхне, трябва да накрасить ноктите отново. Крайния ефект – накрасить ноктите закрепителем. Той ще даде маникюру завършен вид.

Премахване на впримчени в кожата лак в домашни условия е доста просто. Най-добре е да използвате специален коректор под формата на молив. Ако го няма, ватная пръчка, смоченная в течност за премахване на лака, перфектно да замени такъв коректор.

Няколко тайни, как да се боядисват ноктите

  • Преди да накрасить нокти, малка бутилка трябва да покатать между дланите , лак ще стане хомогенна и по-добре ще отида.
  • Използвайте качествен лак . Той най-дълго се задържа и не уврежда нокътната плоча.
  • Нанасяйте покритието на тънки слоеве без пропуски. Дебели слоеве дълго да изсъхне и бързо беля.
  • Дайте всички слоеве добре да изсъхне . Средно на един слой лак, изсъхва за около 5 минути.
  • Ако искате да слоеве, по-бързо са сухи, използвайте специална сушене . Не си струва да се люлее на ръце или спад ги под студена вода, това ще съсипе покритие.
  • Запачкав кожичките и кожата на лак, не си струва веднага да се почисти грешка . Направете това внимателно в края на маникюр, когато ноктите са напълно изсъхнали.
Как да направим маникюр в домашни условия от самата себе си видео

Как нежно накрасить ноктите

За да разбере, че такова маникюр в домашни условия, трябва да се опитате да го направите. Само практика и опит ще ви научи как правилно да се боядисват ноктите, как да използвате лак, тъй като самата себе си накрасить внимателно ноктите, и как без много разходи, да направи вашите ръце, добре поддържани и красиви.

loading...

Подобни статии