Здраве и красота » Грижа за ноктите » Как да гелевый маникюр в домашни условия: видео

Как да гелевый маникюр в домашни условия: видео

Качествен маникюр за много жени – това е не само начин за грижа за ръце, но е начин да се покаже на себе си, за да покаже своите вкусове и се наведе. Точно така красив маникюр за жени е толкова важно. Но далеч не всеки има възможност постоянно да посети салон или дори да го актуализира себе си всеки ден. На помощ в такава ситуация ще дойде гелевый маникюр.

Плюсове

Как да гелевый маникюр в домашни условия: видео

Гелевый маникюр

Предимства на вливат в гел маникюр са очевидни само с правилното и качествено изпълнение в съответствие с всички норми и технологии. Също така в качеството му в голяма степен се отразява и продукти, т.е. самият гел. Ако направите маникюр правилно, но лошо гел, носителка на уют му плюс. Основни положителни характеристики на вливат в гел маникюр са:

 • Устойчивост. Гелевое покритие се задържа на ноктите от около три седмици. Често обновяване необходимо му е само, защото ноктите отрос и около кожичките се е образувала значителна неокрашенная зона;
 • Устойчивост на износване. Гелевый маникюр е толкова устойчив, че не затирается, не се драска и не скалывается. Обикновено, се отстранява гел, който изглежда така, както и веднага след нанасяне. Сянка не се променя, а блясъкът не накърняват или;
 • Укрепването на собствените си нокти. При нанасяне на гел върху собствените си ноктите, и върху тях се формира плътен, защитен слой, с помощта на които ноктите механично се укрепяват. Те стават по-устойчиви на бракуване и пукнатини. Това дава възможност да расте собствени дълги нокти, дори ако те са достатъчно чупливи и слаби.

Гелевый маникюр не е трудно да се постигне в домашни условия. Обаче за това трябва да има малко свободно време и всички необходими материали, както основни, така и на свързани с тях. Такъв маникюр освобождава много време от това, което ВИЕ по-рано били разходите за ежедневно актуализиране на маникюр.

Минуси

Как да гелевый маникюр в домашни условия: видео

Гелевый маникюр

Гелевый маникюр има и няколко негативни страни. На първо място, това е достатъчно сериозна вреда на ноктите. Гелевое покритие лишава естествен нокът на достъпа на кислород. В резултат на този нов нокът расте деформирани и изтощени. Сведе щетите до минимум е невъзможно, тъй като той е свързан с механични и физични свойства на покритието.

Освен това, дори и най-качествен и безопасен гел все пак нанася значителна вреда на ноктите си химически състав. Правилното нанасяне според технологията намалява нивото на този вреда, въпреки това, той съвсем не изчезва. Пример за това е и наличието на агресивни пигмент, който е в състояние да се боядисват ноктите дори и при използване на защитни основи.

Още една особеност – собствени нокти, а под гел, престава да произвежда естествен защитен слой. По този начин, след премахване на покритие, те са най-податливи на отрицателно влияние. Дори и ако първоначално плочите са в нормално състояние, влиянието върху тях на околната среда ще влоши здравето си. А защото, след като Сте извадили гелевый маникюр, препоръчително е да се извърши за нокти редица спа — процедури.

Още един негативен момент от процедурата по оттегляне на покритие. Тя е изключително вреден за ноктите, дори ако е изпълнена по всички правила. Ако снимате гелевый маникюр в домашни условия, използвайте само качествени средства, както е показано на видеото. Направи ванночку или компрес за нокти с помощта на ацетон – това означава значително да ги отслаби.

Обзавеждане

Как да гелевый маникюр в домашни условия: видео

Маникюр, определени

Е, как да се направи качествен гелевый маникюр в домашни условия, не е нищо сложно, този процес подробно е показано във видеото. Въпреки това, за да маникюр оказа качествено, трябва да бъде достатъчно много инструменти и оборудване.

 1. UV – сметището за изсушаване на гел;
 2. Стандартен маникюр, определени;
 3. Ремувер за кожичките ако е необходимо;
 4. Портокалови пръчици, когато е необходимо;
 5. Полиращи за нокти силно абразивно;
 6. Антисептик за ръце и инструменти;
 7. Обезмаслител;
 8. Грунд;
 9. Прозрачна основа под гел;
 10. Цветен гел;
 11. Елементи за дизайн, когато е необходимо;
 12. Закрепитель за гел.

Както се вижда на видеото, гелевый маникюр, при изпълнение в домашни условия, изисква много време и голямо количество оборудване, а оттам и на разходите за материали. А защото, ако планирате да го поставя еднократно, по-евтино ще бъде да посетите салон. Въпреки това, при редовно нанасяне на покритие, направи си сам-икономично.

Изпълнение

Как да гелевый маникюр в домашни условия: видео

Нанасяне на праймера

Направи гелевый маникюр в домашни условия не е твърде трудно. Процедурата се извършва в няколко етапа. Първо ръцете се обработват с антисептик и се извършва маникюр – обрезной или необрезной. След това се изместват към по-непревычным етапи.

 • Отполируйте ноктите. Не силно, но така, че изцяло да се оттегли блясък;
 • Покрийте ноктите обезжиривателем и изчакайте до пълното му изсъхване;
 • Нанесете грунд и изчакайте побеления табели;
 • Нанесете прозрачна основа нетолстым слой, внимателно запечатывая свободен край;
 • Изсушете я на лампа в продължение на 1 минута;
 • Нанесете цветен гел, също запечатывая свободен край;
 • Подсушете този слой и се прилага, когато е необходимо, на втория. Това помага да се постигне по-голяма наситеност и плътност на цвета. Нанесете дебел слой наведнъж е невъзможно, тъй като при сушене той сморщится. Внимателно запечатывайте свободен край;
 • След изсъхване на свободен край, направете дизайн;
 • След като изсъхне, нанесете отгоре и подсушете го на лампа.

Ако Вашият гел образува лепкава дисперсионный слой след сушене, то е за това, за да направи толкова добър маникюр, като на видео, Вие се нуждаете от безворсовые кърпички. От тях, напоен в обезжиривателе, Вие бързо можете да премахнете този слой.