Здраве и красота » Грижа за ноктите » Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Момиче, която се грижи за себе си, никога няма да излезе от дома си с неаккуратными ноктите. Освен това, те могат да бъдат всякакви дължини, с нанесен лак или без него, но определено добре закръглени. Маникюр може да се направи в домашни условия, така и в салона. Как да се направи красив маникюр у дома, ние ще ви кажем в тази статия.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

За това трябва да има:

 1. Комплект за маникюр, който включва маникюр ножнички, пила за нокти, портокалова пръчка. Всичко това може да се купи и отделно.
 2. Средство за безобрезного маникюр, което помага да се омекоти епидермиса.
 3. Лакочистител.
 4. Памучни дискове.
 5. Лак-основа.
 6. Цветни лакове.
 7. Засилва покритие.
 8. Масло за кожичките.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Техника на класическия маникюр у дома

За да се получи добър резултат, трябва да се придържате към някои правила при извършване на маникюр у дома.

 1. Първо най-важното е необходимо напълно да се отървете от стария покритие. То се отстранява с помощта на памучен тампончика, напоена с течност за премахване на лака. Диск следва да се приложат към ногтю и малко задръжте, след това внимателно премахнете стария лак.
 2. Придават на ноктите в желаната форма, с помощта на пилочки за нокти. След това при нужда да се разхождате по него полировщиком за създаване на равна и гладка повърхност.
 3. Сега можете да преминете към кутикуле. Тя трябва да се справя средство за безобрезного маникюр и задръжте, колкото е посочено в инструкцията за прилагане на козметични средства. След това с помощта на портокалови пръчици избутване и премахване на размягченную епидермиса. В случай, че такива средства не сте се оказа може да се направи ванночку за ръце. Това може да бъде топъл сапунен разтвор или същата отвара от билки. Дръжте ръцете си в разтвора няколко минути, да се отцеди ги с кърпа, след което да правите всичко същото, което е описано по-горе.
 4. След обработка на кожичките на ръцете изплакнете с топла вода и подсушете. Ако покриване на ноктите с лак ще не ще, трябва да се обработва епидермиса масло или да се възползват от подхранващ крем за ръце.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Декоративен маникюр

В домашни условия също може да се направи декоративен маникюр, който включва нанасяне на лак и използването на различни декоративни елементи (кристали, бульонки, мъниста и така нататък). Му трябва да се изпълнява в следната последователност:

 • обезмаслени нокътната плоча с помощта на специални средства или течност за премахване на лака;
 • да се прилага на нокти лак-основа, който помага за привеждане в съответствие;
 • покритие лак избрания от вас цвят;
 • ако е необходимо да се направи декор;
 • нанесете няколко слоя закрепляющего на покритието, ако има фигура или някакъв друг декор, преди да нанесете се изчака пълно изсъхване на декоративен слой.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Ако маникюр се прави с кристали и други обемни елементи, горно покритие се нанася в два слоя.

Ускоряване на процеса на изсъхване на лак, ако е необходимо, с помощта на много студена вода. За да направите това чрез няколко минути след покриване на ноктите с лак и ги потапя в съд с приготвената студена вода.

На повърхността накрашенного гъбички, не са се образували грозно мехурчета, в никакъв случай не се разклаща малка бутилка с лак. Ако трябва да се разбърква, а след това просто прокатайте малка бутилка между ръцете. Наситен цвят се получава при нанасянето на цветни лакове на два слоя.

Трябва ежедневно да се грижи за епидермиса. Тя трябва да се намаже със специален козметично масло или крем за ръце.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Видове маникюр

Къщата може да не е просто накрасить ноктите однотонным лак, но също така да създавате в тях различни ефекти с помощта на подръчни средства.

Воден маникюр. С помощта на тази техника можете да получите различни модели и преходи. Трябва да се вземе: съд с вода, лак няколко цвята и клечка за зъби. Ноктите се покриват базовия покритие, които е необходимо да се оставя да изсъхне. Във водата капается лак, последователно всеки нюанс. След което клечка за зъби се създава фигура. Пръст пада във водата в изправено положение и събираме филм от повърхността, след което на пръсти се извлича от водата, а остатъци от лак се изтриват. Тази процедура се извършва всеки пръст.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Наклон – плавен преход от един цвят към друг. Той се извършва с помощта на гъба. Ноктите се покриват основния цвят. На хартия капе два цвята един до друг, един от които е основната. Границата между тях се обезцени, след което макаем в тях гъба и натиснете я ногтю.

Как да се направи красив маникюр у дома с кристали или класически, снимка

Матиран маникюр е изключително популярна през този сезон. Получи такова модно покритие е възможно по два начина. Първият – да се нанесе на специално матирано покритие. И втората – веднага след нанасяне на лака, докато не е изсъхнала, и на ноктите до няколко и да ги държи над него. Двойки, премахва блясък с лак, въпреки че резултатът ще бъде малко по-зле, отколкото при използването на специални покрития.

На снимката са показани примери за модерен маникюр, направен в домашни условия.

Видео по темата на статията