Здраве и красота » Здравето на очите » Как се извършва и какви функции има корекция и масаж на очите

Как се извършва и какви функции има корекция и масаж на очите

Как се извършва и какви функции има корекция и масаж на очите Масаж на очите – една от методики за грижа за кожата, очите, практикующаяся от древни времена. Днес тя успешно се съчетава с козметични грижи и позволява значително да се подобри не само външната красота на кожата, както и здравето на очите.

Има много видове масажи в очите – естетически и здравословни. Освен за масаж, за подобряване на външни данни на кожата, очите могат да бъдат с помощта на корекция на очите грим и лазери, както и други ефективни начини.

Масаж на очите – това е комплекс от мануальных въздействия върху кожата и мускулите с различна сила и дълбочина на проникване.

Масаж на очите: какви видове има и как правилно да изпълнява

Как се извършва и какви функции има корекция и масаж на очите

Масажът е отлична профилактика на преждевременно стареене на кожата, атоничности на мускулната тъкан, появата на отоци.

Освен това, масаж е ефикасно профилактично начин да се предотврати развитието на катаракта, глаукома и много други очни заболявания. Хиропрактика терапия за очи е в състояние да подобри зрителна функция.

Такова влияние на масажа върху очите и зрението се дължи на това, че по време на правилното извършване на редица манипулации, усилва и подобрява кръвообращението и лимфоток. Подобрява обмяната на веществата в тъканите, засилва продуцирование на нови клетки в кожата, мускулната тъкан е засилена.

Какви са видове масажи в очите?

Специалисти в областта на мануална терапия предлагат следната класификация на масажа на очите:

  • Хигиенни масаж
  • Пластичен масаж
  • Лечебен масаж

Всички изброени видове масажи, са козметични и се различават помежду си подход към изпълнение и интензивност.

  • Хигиенни масаж е вид масаж, който е показан на жените от 25лет. Този масаж позволява освежаване на кожата, подобряване на тонуса. Редовен хигиенни масаж позволява да се поддържа кожата здрава, еластична и свежа. Всички движения по време на масаж трябва да бъде много мека при този методичными. Основните движения са: галя, постукивания, поколачивания, вибрация. Те трябва да се изпълняват по масажни линии, без разтягане на кожата. Всяка манипулация, която средно е изпълнено от около четири пъти.
  • Пластичен масаж той също пластифицирующий – показва на жените на зряла възраст – обикновено от 45лет и по-големи. Този масаж, главно насочени към укрепване на мускулния рамка, засилване на обменните процеси в кожата. Този масаж се изисква професионално изпълнение и стриктно придържане по масажни линии. За разлика от предишния вид масаж, този вид се извършва по-интензивно, а защото и изисква голямо внимание, за да не разтегнете кожата и не се нарушава лимфоток.Пластифицирующий масаж е особено добре се отразява на мимическую мускулатура, а защото е добра профилактика на появата на "гъши крака".
  • Лечебен масаж – масаж, предназначен за отстраняване на слабост на кожата, загуба на тонус. Той може да се извърши във всяка възраст. Масаж се извършва със средна интензивност по масажни линии. С помощта на него, също така, може да премахне тъмните кръгове под очите (не е болезнено произход), леко натъртване.

Всеки от тези видове масаж може да се извършва както върху суха чиста кожа, така и по крему, гелю или часовник.

Ако по лицето и под очите са значителни подуване на кожата има възпаление и увреждане – всеки вид масаж е противопоказан.

Освен изброените видове масажи, има и точков масаж – китайска акупунктура и източен масаж наxi-а-шу . Последната представлява метод на въздействие върху енергийните точки с елементи от класическия масаж.

Смисълът на най-новите видове масаж се състои в това, че според картата на енергийните обекти, се извършва поочередное надавливание на тези точки. Всяка точка отговаря или орган, или "енергиен център" на мозъка.

Такъв масаж на очите може да се извърши във всяка възраст за подобряване на тонуса на кожата, предотвратяване на нейното стареене, а също така и общото здравословно състояние.

Много е важно да си правилно, стриктно поддържане на време и сила надавливания на всяка точка. Тъй като има много нюанси изпълнение на акупунктура и si-а-шу, масаж се извършва от професионалисти в салона или у дома.