Здраве и красота » Бременност и раждане » Как се отразява прост и генитален херпес по време на бременност, отколкото да се лекува проблема

Как се отразява прост и генитален херпес по време на бременност, отколкото да се лекува проблема

Как се отразява прост и генитален херпес по време на бременност, отколкото да се лекува проблема Херпес – вирусно заболяване, характерно высыпанием мехурчета по слизестите мембрани или на кожата си. В днешно време всеки втори-трети човек се е сблъсквал с това заболяване.

Вирусът на херпес симплекс може да имате в кръвта, но вие дори и не подозирате. При някои хора, херпес често явление, в останалите той може да не се забележи цял живот.

Помислете видове херпес, продължение на това заболяване и неговото лечение по време на бременност.

Видове херпес и нейните симптоми

Как се отразява прост и генитален херпес по време на бременност, отколкото да се лекува проблема Най-често херпес възниква вследствие на понижаване на имунитета, например, защото от хипотермия, никакви болести, настинки, изтощение, слънчев или топлинен удар.

Има два вида херпес:

  1. Обикновен херпес,възникващи по устните и кожата. При него се появяват мехурчета, гнойни секрети и възпаление на лигавиците. Могат да се появят симптоми като парене на кожата, сърбеж, отпадналост. Херпес може да се предава въздушно-капково начин, с целувки, прегръдка, и вътрешните. Вирусът на обикновения херпес при бременност възниква поради намален имунитет, така че в никакъв случай не може да бъде позволено. Появата на вируса на херпес симплекс вирус при бременност на устните или около тях не е толкова страшно, като генитален херпес, за които ще опишем малко по-долу. При появата на херпес по време на бременност, лекарят предписва необходимото лечение.
  2. Гениталният херпеспо-често протича безсимптомно. Това мехурчета в гениталната област, оставяйки след себе си болезнени рани. Гениталният херпес се предава при сексуален контакт и орално – генитален контакт със заразен човек. Често се придружава от симптоми като парене, сърбеж, вагинално течение, възпаление и обрив, понякога болка. Особено опасно генитален херпес при бременност. Партньорът ви може и не предполагам, че е болен от генитален херпес, тъй като симптомите почти не се наблюдава. Да се предпазите можете, само да минава редовни прегледи от лекар и се ползват презервативи по време на полов акт.