Здраве и красота » Здравето на очите » Заради това, което опухло клепачите над очите - основни причини и начини за отстраняване на неизправности

Заради това, което опухло клепачите над очите - основни причини и начини за отстраняване на неизправности

Заради това, което опухло клепачите над очите - основни причини и начини за отстраняване на неизправности Откриете, че опухло клепачите над очите или под око, а след това и на очите напълно – предизвиква паника и страх за здравето.

Едни бързат за медицинската помощ, други прибягват до примочкам от чай.

Какво причинява това състояние? Доколкото това може да е опасно?

Какви са симптомите и какво да направя, за премахване на тумора и предотвратяване на възникването му?

Защо подути очи: причини и симптоми

Заради това, което опухло клепачите над очите - основни причини и начини за отстраняване на неизправности Подуване под очите – това явление не е рядко, особено сутрин. Затова не предизвиква паника, а само малко разочароващо. А ето натъртване, придружени от болезнени усещания, покраснениями – притеснен не на шега! Какво може да е?

Ако подути очи, причините могат да бъдат такива:

 1. Настинка. Как простор това не звучи, но точно настинки често се проявява припухлостью очите. това е свързано с увеличаване на слезотечения и подуване на синусите, носоглътката. В резултат на това, очите могат да подпухнуть само в долната част или напълно.
 2. Алергия. Като цяло, в периода на активен цъфтеж на няколко растения, хора склонни към алергии, може да се наблюдава на подпухналостта около очите. Най-често, след като компрес и приемане на антигистаминного на лекарството такава подпухналостта си отива. Но има и усложнения. Например, може да се развие оток на Квинке. Поради хранителните алергии (цитрусови плодове, риба и морски дарове, такива неща), се развива ангионевротическая оток на клепачите. И очите могат да опухнуть след прилагане на нестандартни козметика козметика, съдържаща голям брой алергени.
 3. Наличието на възпалителен процес. Всяко заболяване на очите, протекающее с възпаление, провокира подуване под око. Това могат да бъдат конъюнктивиты, дакриоадениты, мейбомиты (ечемик). Освен това, на възпалителния оток на клепачите е реакция към ухапване от насекоми, особено мушици, пчели и оси.
 4. Нарушение на водния обмен в организма и циркулация на важни течности на организма. Тя възниква вследствие на заболявания на вътрешните органи и системи. Най-често, това е болест на сърцето и бъбреците.
 5. Хормонален срив. Нарушение на ендокринни функции, заболявания на ендокринната система – всичко това кара тялото да задържа влага, което веднага се отразява в очите му.
 6. Наследственост. Ако има склонност към мешкам под очите, "доставшаяся" от роднини, очите често могат да отекать и се подуват.
 7. Фармакологични лекарства, особено антибиотици. Прием на някои от тези лекарства, може да попречи на изтичането на течност, натрупване под кожата.
 8. Дехидратация. Обикновено се случва поради не спазване на режима на пиене, недостатъчно пиене и злоупотреба сол и брашно от храна. Също така, това е вярно, след махмурлук, когато тялото се опитва да компенсира изгубената течност.
 9. Сълзи. Хората с чувствителна и тънка кожа, след продължителен плач, може да установите отоци и подуване на очите.

Симптомите на синдрома на подпухнали очи

Доста често, симптоми на подуване на очите се появяват постепенно. В зависимост от сложността на причините за това прояви, се случват такива промени:

 • Очите постепенно опухаю и, като цяло, и двете едновременно;
 • Може да се образува воден чанта" под очите, горните клепачи и малко "надуе";
 • Може да се появи зачервяване и сърбеж, понякога се усещат болки по време на откриване на мига;
 • Появяват се тъмни кръгове под очите.

А ако опухло клепачите над очите?

Освен всички изброени причини подуване на очите, има още тази причина, доброкачествени и не доброкачествени тумори, и всички видове кисти.

В медицинската практика има такива доброкачествени тумори:

 • Контагиозный мида
 • Хемангиоми
 • Ксантеллазмы

Контагиозный мида – обикновено се формира при децата. Това е вирусна инфекция, която засяга горните клепачи. Проявява слущиванием на кожата на горната част на клепачите и припуханием.

Външно формирането на това прилича на "перла". Като правило, инфекцията преминава самостоятелно. В отделни случаи тези образование изстисква или прижигаются.

Към подобен образованиям са брадавици и папиломи.

Хемангиоми – също, по-често детска проблем и се среща при деца на първите три до шест месеца живот. Представляват те представляват плоски образование червен цвят. Обикновено те са безобидни и ще изчезнат сами до пет години. В редки случаи хемангиоми могат да бъдат твърде големи размери, поради което пречат на зрение. В такъв случай е необходимо наблюдение на лекар.

Ксантеллазмы – образование, които представляват струпвания на липиди в средната част на клепача на двете очи. При това, клепачите леко повдигната над очите и са жълти на цвят. В този случай, защо подути очи, д-р обясняват увеличаване на количеството на липидите в плазмата на кръвта. Се възстановяват чрез отсекания образувания.

Злокачествени тумори на окото

Най-популярната тумор, носеща заплаха за здравето – това е Базальноклеточные карцином. Ако ви в продължение на 60 години и имате опухло под око, се наблюдава зачервяване, намалена визия – си заслужава да посетите очен лекар, за да може своевременно диагностициране на това образование.

Такава тумор, за разлика от повечето доброкачествени образувания, сама по себе си не "ще разреши". Тя се нуждае от сложното и продължително лечение.

Кисти на клепачите на очите:

 • Кисти Молля
 • Кисти Цейса
 • Мейбомиевые кисти

Кисти Молля – плътни образование, които засягат край на предните век. Не са цветове съдържат прозрачна течност.

Кисти Цейса – подобни на кисти Молля, съдържат само не е прозрачна течност.

И двата вида кисти се отстраняват чрез аспирация на тяхното съдържание.

Мейбомиевые кисти – външен и вътрешен ечемик. По-подробно за ечемик писахме по-рано.

Всички тези кисти са мастни и се появяват в резултат на запушване на фоликулите.

Каквато и да е причината нито е била, е необходимо посещение при доктор и пълна диагностика на организма. В края на краищата, кожата, очите, клепачите – това е нещо като "индикатор" здравословно състояние на организма.